MAN - Nopeaan toimitukseen

Sami Ojamo, 42, on aloittanut Lähitaksin uutena toimitusjohtajana 19.9.2022. Ojamo tunnetaan ansioistaan erityisesti kansainvälisen, EU-tasoisen ja pohjoismaisen joukkoliikenteen innovatiivisena uudistajana. Viimeisin työtehtävä Ojamolla oli Hollantilaisen VDL Bus & Coach monialayrityksen Suomen toimitusjohtajana.

Sami Ojamolla on joukkoliikenteestä 14 vuoden kokemus ja hän on ollut mm. ensimmäisten joukossa sähköistämässä pohjoismaista bussiliikennettä. Koulutukseltaan Ojamo on autoalan insinööri, jonka lisäksi Sami omaa yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Ojamolla on myös moottoriurheilu ja eri liikkumismuodot niin sanotusti verenkierrossa. Sami on toiminut muun muassa Formula Renault World Series Euroopan -mestaruussarjan mekaanikkona vuosina 2000–2005 kilpamotocrossuran lisäksi. Vuosina 2008–2016 Ojamo työskenteli yhden maailman suurimman joukkoliikenneyrityksen Veolia Transportin / Transdev Finlandin teknisenä johtajana ja toimitusjohtajana. Noina vuosina Sami oli mukana myös MaaS Finlandin perustamisessa.

Vuodesta 2016 Ojamo on työskennellyt hollantilaisen monialayritys VDL Bus & Coachin leivissä niin Ruotsin, Norjan kuin Suomen toimintojen toimitusjohtajana. Ojamo kertoo, että he olivat ensimmäisten joukossa myymässä ja toimittamassa sähköbusseja pohjoismaihin (noin 100 kpl). Ojamoa voisikin kuvata sähköautoveteraaniksi, puhutaan sitten päästöistä, akuista, latauksesta tai ajoneuvoista.

Vuonna 2019 Sami aloitti VDL:n Suomen toimitusjohtajana ja koronapandemian aikana yritys sai muun muassa arvostetut ISO9001 ja ISO14001 -sertifioinnit.