MAN - Vaihtoautot

Viime vuonna raskaiden sähkökuorma-autojen määrä Euroopan ja Yhdysvaltojen teillä kasvoi nopeammin kuin koskaan aikaisemmin, todetaan Volvo Trucksin tiedotteessa.

Volvo Trucks on nyt myynyt yli 4 300 sähkökuorma-autoa maailmanlaajuisesti yli 38 maassa.

Euroopassa Volvo Trucks on markkinajohtaja 32 %:n osuudella raskaiden sähkökuorma-autojen markkinoista, ja Pohjois-Amerikassa lähes puolet vuonna 2022 rekisteröidyistä raskaista sähkökuorma-autoista oli Volvo kuorma-autoja.

Vuonna 2022 raskaiden (≥16 tonnia) sähkökuorma-autojen markkinat Euroopassa kasvoivat 200 % 1 041 kuorma-autoon, ja Volvo Trucksilla on tiedotteen mukaan suurin markkinaosuus.

– Olemme päättäneet johtaa siirtymistä sähkökuorma-autoihin, ja markkinajohtaja-asemamme vuonna 2022, ei vain Euroopassa, vaan myös Pohjois-Amerikassa ja muilla markkinoilla, on todiste siitä, että teemme juuri niin. Vaikka sähkökuorma-autojen markkinat ovat vielä pienet, suunta on selvä: monet asiakkaistamme ovat nyt aloittamassa omaa siirtymistään sähkökuorma-autoihin. Aiomme olla tämän muutoksen mahdollistaja ja tavoitteenamme on, että 50 % maailmanlaajuisesta uusien kuorma-autojen myynnistämme on sähköisiä vuonna 2030, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Sen jälkeen kun Volvo Trucks aloitti täyssähkökuorma-autojen tuotannon vuonna 2019, yhtiö on myynyt yli 4 300 sähkökuorma-autoa yli 38 maassa ympäri maailmaa.

Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman kuudella sarjatuotannossa olevalla tuotteella, jotka palvelevat hyvin monenlaisia kuljetuksia kaupunkien sisällä ja niiden välillä.

– Meillä on nyt tuoteportfolio, joka kattaa useimmat kuljetustehtävät moniin asiakastarpeisiin. Tavaravirtoja tarkasteltaessa sähkökuorma-autovalikoimallamme on mahdollista sähköistää lähes puolet kuljetuksista, kertoo Alm.