MAN - Vaihtoautot

Suomalainen sähköautojen latauspalveluyritys Virta (Liikennevirta) ylsi Financial Timesin FT 1000 -listalla Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon neljättä kertaa peräkkäin.

Vuosittainen, nyt seitsemättä kertaa ilmestyvä raportti julkaistiin 1. maaliskuuta. Tutkimusyhtiö Statistan kanssa laaditussa rankingissa listataan eurooppalaiset yritykset, jotka saavuttivat liikevaihdon korkeimman vuotuisen kasvuvauhdin vuosien 2018 ja 2021 välillä.

Virta oli Euroopan nopeimmin kasvava yritys, joka tarjoaa alustoja sähköautojen lataamiseen vuonna 2022. Virran kasvu jatkui viime vuonna vahvana ja vuoteen 2021 verrattuna yhtiö saavutti alustavien tilinpäätöstietojen mukaan 112 prosentin liikevaihdon kasvun.

Huomionarvoista on, että Virta on yksi niistä vain 65 yrityksestä, jotka ovat päässeet FT 1000:n listalle neljä kertaa peräkkäin.

FT 1000:n lisäksi Virta pääsi 22. helmikuuta 2023 julkaistulle Tech Tour Growth50 -listalle.

Kahdeksannessa vuosittaisessa raportissa nostetaan esiin eurooppalaiset huipputeknologiayritykset, joilla on potentiaalia kehittyä johtaviksi alallaan. Yli 90 huippusijoittajasta koostuva valintalautakunta äänesti Virran yhdeksi 15:sta parhaasta kestävän kehityksen teknologiayrityksestä.

– Jatkuva kasvumme kertoo siitä, että Virran ratkaisu tarjoaa menestyksekkään ratkaisun julkisille ja yksityisille toimijoille, jotka tarvitsevat nopean ja kustannustehokkaan tavan aloittaa ja skaalata sähköautojen latausliiketoimintaa, sanoo Virran toimitusjohtaja Jussi Palola.

– Tämä on kuitenkin vain yksi osa siitä, miten voimme edistää kestävää tulevaisuutta. Lisäämällä investointejamme energianhallintateknologioihin ja johtavaan asemaamme niissä voimme auttaa valjastamaan sen kapasiteetin, jonka verkostomme sekä yleisesti sähköautot tuovat nopeaan globaaliin siirtymiseen uusiutuviin energioihin, Palola jatkaa.

*Perustuu oletettuun keskimääräiseen 20 KHw:n tai 7 litran bensiininkulutukseen 100 kilometriä kohden.

(Autotoday)