Renault Diamond Tour


Auto kaniin ja 222 000 SEK sakko

Västerbottenin poliisi pysäytti 16.11.2021 suomalaisen kuljetusliikkeen kuorma-auton Uumajan Röbäckissä. Suomalaisen kuljettajan todettiin ajaneen kahdella kuljettajakortilla ja niillä rikkoneen rankasti ajo- ja lepoaikamääräyksiä kuudesti kuukauden aikana.. Samalla kuljettaja oli syyllistynyt laittomiin kabotaasikuljetuksiin. Kuljetusliikkeellle ja kuljettajalle määrättiin yhteensä 223 500 kruunun sakko. Kuljettajalle määrätty osuus sakoista oli 8000 kruunua. Sakon kokonaismäärä on lajissaan uusi Ruotsin ennätys.

Auto sai betonipuntit pyöriin lain mukaan 36 tunniksi maksua odotellessa. 36 tunnin jälkeen auto on vapautettava, muttasakon periminen jatkuu Transportstyrelsen viraston toimesta.

Huono sidonta pysäytti päätien liikenteen

Tukholman poliisi joutui sulkemaan päätien liikenteen 12.11.2021 huonon kuormansidonnan vuoksi. Kuorma-auton kuorma oli pudota kyydistä. Nosturiauto oli hälytettävä apuun nostamaan kuormaa takaisin lavalle. Työ vaati sen verran tilaa, että liikenne oli pysäytettävä tapahtumapaikalla. Poliisi luonnehti tapausta "Viikon huonoimmaksi kuormansidonnaksi"

Kuljettaan ongelmat eivät loppuneet siihen. Kuormsan nostossa katkesi sidontaliina, ja sen solki osui kuljettajan päähän. Kuljettaja sai asianmukaista hoitoa poliisilta paikan päällä. PKuljettajan kärsimyksen johdosta polkiisi ei halua paljastaa kuljettajalle määrätyn sakon määrää.

Kuljettaja riisuttiin alasti poliisitarkastuksessa

Kaksi kuorma-auton kuljettajaa tekivät valituksen oikeuskanslerille poliisin toiminnasta poliisin tekemän ruumiintarkastuksen jokhdosta. Norrlannin liimennepoliisi oli liikennevalvonnan yhteydessä epäillyt kuljettajien käyttävän kahta kuljettajakorttia. Toinen kuljettajista riisuttiin alasti tarkastuksessa. Vastalauseessaan alasti riisuttu kuljettaja kysyy, epäilikö poliisi että hän on piilottanut toisen kuljettajakortin peruksiinsa.

Oikeuskansleri on vaatinut vastinetta poliisilta.

Kevytkuorma-autoissa paljon puutteita

Tukholman liikennepoliisi on jälleen huomauttanut kevytkuorma-autojen vioista ja puutteista.

Tuoreeltaa poliisi pysäytti 3,5 tonnin kevytkuorma-auton, joka tarkistuksessa painoi 4300 kg. 800 kg:n ylipaino merkitsee 22,86% ylikuormaa, josta jo on vaaraa liikekenneturvallisuudelle. Auto sai betonia pyöriin ja kuljettaja 2500 kruunun sakon.

Perään raskas kuorma-auto pysäytettiin rikkinäisen puolivalon johdosta. Tarkastuksessa paljastui, että ajopiirturi olisi pitänyt katsastaa jo vuotta aikaisemmin. Lisäksi kuorma-auto ei ollut hyväksytty ammattikäyttöön eikä omistajayrityksellä ollut ammattiliikennelupaa. Kuljettajalle määrättiin 4000 kruunun sakko ja auton omistajayritykselle on luvassa väintään 30 000 kruunun rikemaksu Transportstyrelsenin toimesta.

(Trailer.se)