Scania V8 – Uusi kuningas!

Ruotsin Norrbotten-ryhmän poliiseja valvoi maaliskuun viimeisellä viikolla rajanylitystä Suomesta Ruotsin Övertorneåssa. Poliisi on kuluvan vuoden aikana jo aiemmin pidättänyt useita kuorma-autoja, joissa ajopiirtureita on manipuloitu ja joiden kuljettajat ovat toimineet kahdella kuljettajakortilla.

Jatkoa seurasi jälleen. Ensimmäisessä pysäytetyssä kuorma-autossa todettiin manipuloitu ajopiirturi. Väärennykseen käytettä varustus takavarikoitiin. Kuljettaja ja kuljetusyritys saivat rikossyytteen.

Ajopiirturin manipulointtia pidetään datarikoksena, josta maksimirangaistus on vankeustuomio. Aiemmissa tapauksissa on jaettu 200 000 Rkr sakkoa.

Pian ensimmäisen tapauksen jälkeen poliisin haaviin jäi Ruotsin puolelle pyrkinyt kuorma-auto, jonka kuljettaja käytti kahta kuljettajakorttia. Kuljettajan ajokortti hyllytettiin ja kuljettaja sai rikossyytteen. Myös rikokseen osallistuneita odottaa rikossyyte.

(Trailer.se)

Sama toistuu kaikilla rajanylityspaikoilla Suomesta Ruotsiin. Suomessa raskaan liikenteen valvonta on jätetty retuperälle poliittisista syistä. (Toim.huom.)