Raskone – nopeasti takaisin tielle

Ruotsissa poliisi on varannut viikon 42 erityisesti ammattiliikenteen valvontaan koko maassa. On paljastunut, että ammattimainen kuljetusrikollisuus jatkuvasti tiukentaa otetta ammattiliikenteen kuljetustoimista Ruotsin teillä.

Samalla kun poliisi on vähentänyt valvontatoimintaansa ja Ruotsin kuljetusyrittäjät menettävät kuljeustehtäviä rikollisten kasvattaessa taloudellisia voimavarojaan, Ruotsin Tulli on tiukentanut ammattiliikenteen valvontaa. Sen kohdalla tulokset puhuvat puolestaan mm. huomiota herättäneinä suurina huumausainetakavarikkoina.

- Verkostoitunut kuljetusrikollisuus valvoo jo suurta osaa logistiikkavirroista Ruotsissa. Näissä virroissa kulkee aseita, huumeita, räjähteitä, alkoholia, ihmisiä ja varastettua tavaraa. Ruotsista on tullut "seisova pöytä" rikollisverkoille. Jo kahdeksan vuotta sitten poliisi totesi rikollisen toiminnan ja ammattiliikenteen välisen yhteistyön olemassaolon, Ruotsidemokraattien kansanedustaja ja ammattiliikenteen asiantuntija Thomas Morell hälyttää.

Morell ja Ruotsidemokraatit vaativat tiukalla aloitteellaan hallitusta ja eduskuntaa lisäämään ammattiliikenteen valvontaviikkoja Ruotsissa.

(Entä Suomessa - meillä ei ole todettu vastaavaa, sanoo Poliisihallitus. Mitä tekee poliisiministeri Ohisalo - Suomiko lintukoto Venäjän, Baltian, Itä-Euroopan ja Ruotsin keskellä ? Toim.huom.)