Raskone – nopeasti takaisin tielle

Yhteistyössä ruotsalaisen high-tech yrityksen, Einriden, kanssa Lidl on viime joulukuusta kuljettanut päivittäistavaransa viiteen Lidl-liikkeeseen täyssähkökuorma-autolla. Auto lähtee Rosersbergin keskusvarastolta, toimii ympäri vuorokauden ja ehtii kulkea 324 km vuorokaudessa. Se toimittaa yhteensä 104 lavallista tavaraa vuorokaudessa viiteen Lidliin.

Suunniteltuun kakkosvaiheeseen kuuluu kolme täyssähkökuorma-autoa lisää tulevana kesänä, ja kolmosvaiheeseen noin vuoden kuluttua halutaan kymmenen täyssähkökuorma-autoa tavarajakeluun. Tuolloin enemmistö Lidl-ketjun tavarakuljetuksista Tukholman alueella olisi sähköautojen varassa.

Tänään Einriden Lidl kuorma-auto kulkee 140 km yhdellä latauksella. Vahvemmalla akkupaketilla voidaan päästä 200 km:iin yhdellä latauksella.

- Jos uskallamme kasvattaa kuorma-autojemme sähköistämistä, maan on kyettävä takaamaan vaadittavan sähköhuollon. Jos sähkö on kallista, siitä tulee kustannuskysymys. Sähköhuollossa on nyt jo epävarmuustekijöitä, jotka on selvitettävä, jos Lidl aikoo toteuttaa sähköistyssuunnktelmansa, Lidlin logistiikkajohtaja Carl Ceder toteaa.

(Transportnet.se)