Raskone – nopeasti takaisin tielle

Ruotsin autokorjaamojen yhdistys (SFVF) toteaa tiedotteessaan: "Neljän kuukauden sisällä Ruotsissa on sattunut seitsemän onnettomuutta kaasuautoille. On suoranainen ihme, ettei kukaan ole kuollut tai loukkaantunut."

Kaasuautopalon sammutustöissä Kramforsissa kaasusäiliö räjähti. Auton katto lensi 30 metriä ja putosi muutaman metrin päähän palomiehestä. Paikalla olleet poliisit eivät ymmärtäneet auton olevan kaasuauto ennen kuin pelastuspalvelu saapui paikalle.

Göteborgissa  sattui bussipalo. Kaasusäiliöiden räjähtäessä niitä peittänyt kate ja kaksi kaasusäiliötä lensivät taivaan tuulin. Kate putosi kahden palomiehen jalkojen juureen. Kaasusäiliöt lensivät vielä pitemmälle. Räjähdyksen paineaalto kaatoi kaksi palomiestä niin pahasti, että miehet jouduttiin kuljettamaan ambulanssilla sairaalaan.

SFVF on alan muiden järjestöjen kanssa hakenut yhtenäisiä sääntöjä ratkaisuksi miten kaasuautoonnettomuuksissa tulisi toimia. SFVF pahoittelee, ettei esitettyihin varoituksiin ole Ruotsissa reagoitu.