MAN - Vaihtoautot

Ruotsissa herättää huomiota perävaunuvalmistaja Kilaforsin ja Joensuussa päämajaa pitävän Konekorjaamo Riikosen yhteistyönä syntynyt uusi Grot-yhdistelmä.

Grot on Ruotsissa yleinen käsite metsäalan kuljetuksissa, Suomessa tuntematon. Grot tulee sanoista "grenar och toppar" eli "oksia ja latvoja".

Kilafors kertoo, että uusi Grot-yhdistelmä on ensimmäisenä varustettu "Energy Superstructure" rakenteella. Sillä halutaan korostaa, että yhdistelmä on energiaa säästävä erikoisrakenne.

Yhdistelmän alustana on Kilaforsin 5-akselinen "Karlavagn", jonka päälle Riikonen on räätälöinyt "suomalaisella päällirakennetekniikalla jo nyt tulevaisuuden vaatimukset täyttävän Grot-yhdistelmän".

Yhdistelmän vetäjänä toimii Volvo FH16, jolla on noin 57 m3:n päällirakenne. Yhdistelmän täysperävaunu tekee tilaa 100 m3:lle.

Yhdistelmän tilaaja ja ostaja on Fahlgrens Åkeri Ruotsin Vindeln'ssä.

Kilaforsilla ja Konekorjaamo Riikonen Oy:llä on ollut yhteistyötä päällirakennetoteutuksissa vuodesta 2014, jolloin Riikosesta tuli Kilaforsin edustaja ja maahantuoja Suomessa.

- Uusi Grot-yhdistelmä merkkaa uutta virstanpylvästä yhteistyössämme Riikosen kanssa, Kilafors-perävaunuja ja -päällirakenteita valmistavan Translinkin toimitusjohtaja Carina Jakobsson sanoo.

(Trailer.se/Rurger Andersson)