MAN - Vaihtoautot

Mallivuoden 2024 kompaktissa premium-sähköautossa on uusi keula, joka mukailee Polestar 3 -mallissa esiteltyä muotokieltä. Lisäksi autoon on tehty huomattavia suorituskykyyn liittyviä parannuksia, ja se on saanut täysin uudet sähkömoottorit, entistä tehokkaammat akut, lisää kestävää kehitystä tukevia ominaisuuksia sekä ensimmäistä kertaa Polestarissa takavedon.

Polestar 2 saa nyt SmartZonen, joka korostaa auton teknistä luonnetta. Polestar 3 -mallin tapaan SmartZone sisältää joitakin auton tärkeimmistä aktiivisista turvallisuusominaisuuksista, kuten etukameran ja keskialueen tutkan. 

Kaikissa Polestar 2 -malleissa on uuden sukupolven sähkömoottorit ja invertterit, jotka tarjoavat huomattavia parannuksia suorituskykyyn.

Yksimoottoriset mallit ovat nyt takavetoisia, ja ne saavat voimansa uudesta kestomagneettimoottorista ja piikarbidi-invertteristä.

Uuden moottorin teho on jopa 220 kW (aikaisemmin 170 kW), ja se on optimoitu tehokkuutta ja korkeaa vääntömomenttia (490 Nm, aikaisemmin 330 Nm) silmällä pitäen.
Tämä lisää auton dynaamista suorituskykyä. Kiihtyvyys 0–100 km/h on lyhentynyt peräti 1,2 sekunnilla 6,2 sekuntiin.

Kaikki Polestar 2 -versiot useimmilla markkinoilla sisältävät uudistetut litiumioniakut, joilla on myönteinen vaikutus tehokkuuteen ja kapasiteettiin sekä latausaikoihin.

Long range -malleissa on nyt CATLin 82 kWh:n akut, joissa on 27 moduulia. Standard range -malleissa on edelleen 69 kWh;n akku 24 moduulilla, ja sen toimittaa nyt LG Chem.

Uudistetut akut hyötyvät uudelleensuunnitellusta akun irtikytkentäyksiköstä, uudistetuista kytkentäkiskoista ja paremmasta kennokemiasta, mitkä mahdollistavat nopeamman latauksen jopa 205 kW:lla Long range -malleissa ja 135 kW:lla Standard range -malleissa.

Kaikki versiot hyötyvät toimintamatkaan liittyvistä parannuksista suurempien ja parempien akkujen ja tehokkaampien moottorien optimoidun voimantuoton ansiosta. Etummaisen moottorin irtikytkentätoiminto Long range Dual motor -mallissa maksimoi tehokkaasti toimintamatkaa, joka on nyt 592 km (WLTP)[1]. Parannusta on tullut peräti 105 kilometriä.