MAN - Vaihtoautot

Ruotsalainen kantosiipialuksia valmistava Candela esittelee kaksi tuotantoversiota vallankumouksellisesta Candela C-8:sta Boot Düsseldorf 2023 -messuilla 21.-29. tammikuuta.

Täyssähköisessä Candela C-8:ssa on tavallisiin sähköveneisiin verrattuna 2–3-kertainen liikuntanopeus, ja kantosiipialukset nostavat veneen pois vedestä, mikä vähentää huomattavasti energiankulutusta. Boot Düsseldorfissa esitellään kaksi tuotantomallia: day cruiser ja hard top.

Aiemmin tällä viikolla Candela paljasti ensimmäisen tuotteen yhteistyöstä premium-automerkin Polestarin kanssa, Candela C-8:n "powered by Polestar". Se käyttää samaa 69 kWh:n akkua ja tasavirtalataustekniikkaa kuin Polestar 2, mikä antaa odotetun 57 merimailin kantaman 22 solmun nopeudella, pidempään kuin mikään muu tuotantosähkövene, ja kyvyn ladata akku nopeasti alle tunnissa.

Kantosiipialuksella lentäminen pinnan yläpuolella vähentää huomattavasti veden kitkaa, jolloin C-8 voi käyttää 80 % vähemmän energiaa kuin perinteiset veneet suurella nopeudella. Sen erittäin tehokas pod-moottori, Candela C-POD, tuottaa 70 kW/93 hv lentoonlähtöön. Kun C-8 lentää tehokkaasti, se käyttää jatkuvasti vain noin 23 kW/30 hv Polestar-akkupakkauksestaan ​​– kun taas vastaavan kokoinen perinteinen vene kuluttaisi 120 kW/160 hv.