MAN - Vaihtoautot

Oilinvest ja Quantron AG ovat allekirjoittaneet strategisen kumppanuussopimuksen vetypohjaisen tankkausinfrastruktuurin rakentamisesta Fuel Cell Electric -raskaita kuorma-autoja (FCEV) varten. Kumppanuuden myötä syntyi uusi yhteisyritys nimeltä HEMTRON, jonka pääkonttori sijaitsee Hampurissa, Saksassa ja joka auttaa nopeuttamaan maanteiden tavaraliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä Euroopassa.

Oilinvestin tytäryhtiöillä on noin 2 450 huoltoasemaa Tamoil-brändillä Euroopassa, mukaan lukien Italia, Alankomaat, Espanja, Sveitsi ja HEM-brändi Saksan huoltoasemilla. Yhdessä kolmansien osapuolien ja uusien (greenfield) toimipaikkojen kanssa tämä laaja verkosto tarjoaa perustan päästöttömien polttokenno-ajoneuvojen leviämiselle. Saksasta alkaen HEMTRONin tehtävänä on turvata vetyn tankkausasemien johdonmukainen kasvu ja tarjonta asiakaslähtöisissä paikoissa lähellä kuljetuskeskuksia, kuten logistiikkakeskuksia ja moottoriteitä.

"Tämän strategisen kumppanuuden avulla QUANTRONin kanssa pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme kaupallisesti kannattavan ratkaisun ja vähentämään hiilidioksidipäästöjä vihreällä vedyllä vaihtoehtona dieselille kaupallisessa tieliikenteessä", sanoi Ahmed Elkerrami, Oilinvest Groupin toimitusjohtaja. Hän lisäsi: "Pyrimme yhdistämään aloitteemme, jotka varmistavat ei-fossiilisten polttoaineiden hankkeiden lisäämisen. Tämä kumppanuus tukee strategiaamme tulla nettonollayritykseksi vuoteen 2050 mennessä, ja odotamme innolla lisää kumppaneita liittymään tähän vetypolttoaineliittoon."

Michael Perschke, Quantron AG:n toimitusjohtaja sanoi: "Vihreä vety tulee olemaan tulevaisuuden keskeinen energian kantaja nopeuttamaan hiilidioksidin poistamista erityisesti raskaassa liikenteessä. Oilinvestin polttoaineen vähittäiskaupan osaamisen ja tankkausasemaverkoston avulla luomme pohjan asiakkaillemme siirtymiselle dieselautoista päästöttömiin FCEV-ajoneuvoihin. Nykyisen ensimmäisen liikkeellepanevamme etumme kantaman ja tehon suhteen 44t-sektorilla sekä QLI FCEV:n ansiosta, jotka ovat jo aloittaneet toimitukset, haluamme nyt myös olla ensimmäinen kevyille ja raskaille kuorma-autoille omistettu H2-tankkausinfrastruktuuri. HEMTRON on myös olennainen osa Quantron-as-a-Service -tarjontaamme. Voimme kuvitella tulevamme H2 Fuelingin IONITYksi kumppaneidemme, kuten Heavy Duty OEM -valmistajien, vedyntuottajien ja muiden sidosryhmiemme kanssa. Hankkeemme on suunniteltu avoimeksi alustaksi, ja kutsumme muita kuorma-autojen OEM-valmistajia, energiayhtiöitä ja myös muita Oil & HRS -verkostokumppaneita liittymään avoimeen H2 Roaming Allianceen.

Andreas Haller, Quantron AG:n perustaja ja toimitusjohtaja, sanoi: "Haluamme tehdä läpimurron vedyn energian kantajana raskaassa liikenteessä. Siksi haluamme saada aktiivisesti mukaan yhteistyökumppaneita – olipa kyse sitten muista öljy- ja energiayhtiöistä, teknologiakumppaneista tai jopa muista polttokennoautojen valmistajista – tarvitsemme kriittistä massaa, ja tämä yhteisyritys on virstanpylväs.”

Sekä QUANTRON että Oilinvest ovat perustajajäseniä allianssissa, joka laajentaa Euroopan laajuista vetyn tankkausinfrastruktuuria, mikä mahdollistaa ympäristöystävällisten FCEV-ajoneuvojen laajan käyttöönoton.