Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradio

Nurminen Logistics Oyj ja Unipro Oy ovat solmineet kaksivuotisen logistiikan ulkoistussopimuksen. Nurminen on suunnitellut palvelukokonaisuuden yhteistyössä Unipro:n kanssa ja sen tavoitteena on logistiikan ja digitalisaation avulla varmistaa asiakkaan menestys ja kasvattaa Unipron kilpailuetua.  

Nurmisen ulkoistus ja huolintapalveluiden johtaja Ari Soinola avaa yhteistyön sisältöä: ”Olemme yhdessä Unipron kanssa rakentaneet komponenttien toimitusketjun, joka pohjautuu Nurmisen säännölliseen junayhteyteen. Kuljetamme Unipron tuotannossaan tarvitsemat komponentit toimittajan tehtaalta Chongqingiin. Unipro:lla on lisäksi mahdollisuus varastoida komponentteja Nurmisen Vuosaaren terminaalissa.  Tämä mahdollistaa heille vero- ja tullivapaan varastoinnin ja varautumisen yllättävien tilausvolyymien muutoksiin. Tällä toimitusketjulla pystymme mahdollistamaan asiakkaalle tuotannon toimivuuden huolimatta globaaleista logistiikan haasteista.” 

Suurin osa  Unipro:n tuotannosta myydään loppuasiakkaille Eurooppaan. Nopealla tilaus- ja toimitusketjulla Unipro uskoo voittavansa lisää markkinaosuutta ja asiakkaita. Yhtiö rakentaa uutta tuotantolaitosta Hämeenlinnaan ja samalla se on uusinut myös kaikki lähetysten pakkauskoot. Yhdessä Nurmisen kanssa kehitettävä digitaalinen vientiprosessi varmistaa, että jokaiselle toimitukselle tilattu kuljetus saadaan toteutettua mahdollisimman vähäisellä manuaalisella työllä ja aina aikataulussa. 

”Uuden tuotantolaitoksen myötä avautui mahdollisuus suunnitella yrityksen logistiikka puhtaalta pöydältä ja olen erittäin tyytyväinen Nurmisen tarjoamaan ratkaisuun. Nurmisen Kiinan junayhteys on jo nyt osoittanut toimivuutensa ja odotan innolla, mitä digitalisaation avulla voidaan vielä kehittää”,  iloitsee Unipron toimitusjohtaja Vesa Samela. 

Lisätietoja
Nurminen Logistics on vuonna 1886 perustettu logistiikkapalveluita tarjoava pörssiyhtiö. Yhtiö tuottaa asiakkailleen laadukkaita huolinta- ja tavarankäsittelypalveluita sekä rautatiekuljetuksia ja niihin liittyviä projektikuljetuspalveluita. Nurminen Logisticsin päämarkkinat ja kasvualueet ovat Kiinan ja Pohjois-Euroopan välisessä rautatielogistiikassa, vaativissa logistiikan ulkoistuksissa sekä raskaan tavaran ja kemikaalien käsittelyissä. 

Unipro Oy Ltd. on suomalainen valaisimia ja valaisinkiskoja suunnitteleva yritys. Unipron päämarkkinat ovat Euroopassa, mutta tuotteita toimitetaan yli 40 maahan maailmanlaajuisesti. Unipro Oy Ltd. kuuluu yksityiseen Propria -konserniin, joka on toiminut yli 60 vuotta. Propria -konsernin yritykset työllistävät yli 100 henkilöä seitsemässä maassa, ja niiden vuotuinen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa.