MAN - Nopeaan toimitukseen

Vuonna 2022 tieliikenteessä menehtyi Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 189 henkilöä, mikä on alhaisin määrä tilastohistoriassa. Nuorten kuljettajien liikennekuolemien määrä pysyi edellisvuosien tasolla. Samalla ikäpoikkeusluvan suosio on kasvanut edelleen nuorten keskuudessa.

Tieliikenteessä menehtyneiden määrä pieneni vuonna 2022

Vuonna 2022 tieliikenteessä menehtyi Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 189 henkilöä. "Kuolleiden määrä on pienin nykymuotoisen tieliikenneonnettomuustilaston historiassa. Sekä autolla liikkuneita, että pyöräilijöitä kuoli vuonna 2022 vähemmän kuin edellisinä vuosina", kertoo Traficomin erityisasiantuntija Riikka Rajamäki.

Nuorten kuljettajien liikennekuolemien määrä ennallaan

Nuorten henkilö- ja pakettiautonkuljettajien liikennekuolemien määrä pysyi vuonna 2022 jokseenkin edellisvuosien tasolla. 17-20-vuotiaita kuljettajia kuoli 13 henkilöä, kun viiden edellisen vuoden keskiarvo oli 11 kuollutta.

Sen sijaan nuorten moottoripyöräilijöiden kuolemat vähenivät. Vuonna 2022 menehtyneitä oli 2 henkilöä, viiden edellisen vuoden keskiarvo oli 6 henkilöä. Nuoria mopoilijoita ei ennakkotietojen mukaan kuollut lainkaan vuonna 2022, kuten ei edellisenäkään vuonna.