MAN - Nopeaan toimitukseen

– Nummijärvi Fly In on ainutlaatuinen ilmailutapahtuma nimenomaan siksi, että se järjestetään talvella ja kiitotie aurataan järven jäälle. Jo keskieurooppalaisille ilmailijoille se on eksoottista, kertoo Air Pilot ry:n puheenjohtaja Jaakko Koskenranta.

Koskenrannan mukaan tapahtumaa voidaan kutsua surutta arktiseksi ilmailutapahtumaksi, kun tarkastellaan koko maailmaa. Yhdistys ei ole löytänyt vastaavan laajuista toista talvella järjestettävää ilmailutapahtumaa maailmalta. Arktisessa strategiassaan Suomi on myös määritellyt olevansa kokonaan arktinen maa.

Nummijärven jäällä on jo nyt valmiina 1,2 km pituinen jääkiitotie. Sää on talven aikana ollut suosiollinen ja jää on saavuttanut riittävän paksuuden. Jääkiitotie on sijoitettu tänä vuonna hieman pohjoisemmaksi aikaisempien vuosien paikasta, Salakarin rannan kohdalle. Tapahtumapaikaksi vaihtui täksi vuodeksi Salakari, koska Nummijärvi Campingin tilat ovat remontissa.

Monipuolista ohjelmaa ilmailijoille ja koko perheelle

Ilmailupiireissä Nummijärvi Fly In on muodostunut merkittäväksi talvitapahtumaksi ja lentokauden avaukseksi. Nummijärven jäälle saapuu 40-70 erilaista ilma-alusta. Nummijärvi Fly In on aina innostanut kokoamaan ilmailijoita erilaisine ilma-aluksineen Lapista Helsinkiin asti. Yhdistys palkitseekin kaukaisimman lentäen saapuneen ilmailijan tapahtuman päätteeksi. Vuonna 2022 palkittiin Rovaniemeltä Piperilla saapunut lentäjä.

Nummijärvi Fly In 2023 tarjoaa kokemuksia myös yleisölle, sillä erilaiset ilma-alukset ja niiden saapuminen tai lähtö jääkiitotieltä ovat mielenkiintoista katseltavaa. Paikalle saapuu niin ultrakevytlentokoneita kuin moottorikoneita. Lisäksi luvassa on joka vuosi suuren suosion saanut lentokonesimulaattori, Teemu Huhtasaaren lennokkinäytös, Vaasan laskuvarjohyppääjien hyppyjä ja moottoroidun varjoliitimen esittelyä.

Talkooväki aikoo aurata lapsille kunnon pulkkamäen ja järven jäällä voi kokeilla ice karting -ajoa. Järven jäälle kokoontuu myös siirrettäviä saunoja sekä avanto halukkaille uimareille. Rannalla toimiva Air Cafe on avoinna viikonlopun ajan. Nummijärven maa- ja kotitalousnaiset valmistavat kunnon lounaan Salakarin hallissa.

Nummijärvi Fly In -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002, ja sen jälkeen vuosittain. Ainoastaan kahtena vuotena tapahtumaa ei ole voitu järjestää johtuen huonosta jäätilanteesta tai covid-19 rajoituksista. Viime vuonna huonon jäätilanteen vuoksi tapahtuma siirrettiin viime metreillä Lamminmaan lentokentälle.

Tervetuloa paikan päälle Nummijärvi Fly In 2023 tapahtumaan la 11.3. klo 10 – 17 ja su 12.3. klo 10 – 16. Tapahtumasta lähetetään radio-ohjelmaa suorana lähetyksenä taajuudella 107,1 MHz Radioscoop.fi toimesta kahden päivän ajan.