SuperMax – Valmiina töihin!

Kuljetus- ja logistiikka-alan yritys NCS Finland Oy ja yrityksen alihankkijana toimiva Pinecape Oy ottivat heinäkuussa käyttöönsä nesteytetyllä maakaasulla (LNG) toimivan Volvon vetoauton.

- LNG oli meille luonnollinen valinta, koska se täyttää niin nykypäivän kuin tulevaisuuden päästötavoitteet, kertoo NCS Finland Oy:n COO Jarmo Halonen.

- Asiakkaamme ovat enenevissä määrin kiinnostuneita päästöjen vähentämisestä kuljetuksissa ja vaativat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Haluamme omalla toiminnallamme vähentää ympäristön kuormitusta, ja se onnistuu helpoiten muuttamalla kuljetuskalustoa vähäpäästöisemmäksi, Halonen sanoo.

LNG:n liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä yli 20 prosenttia verrattuna dieseliin. 

NCS Finland on erikoistunut koko Euroopan kattaviin maantiekuljetuksiin. Yhtiö kuljettaa vuosittain yli 30 000 lähetystä. Ympäristöstä huolehtiminen on yritykselle tärkeä arvo, ja yritys on pitkäjänteisesti kehittänyt toimintaansa kestävän kehityksen ja asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Pinecapen kuljetuspäällikkö Harri Nummelan mukaan LNG:n vähäpäästöisyys ja edullisuus vaikuttivat päätöksentekoon.

- Ilmastoasiat ovat meille tärkeitä ja haluamme kantaa oman kortemme kekoon tässä asiassa. Ajaminen LNG:llä on ollut todella sujuvaa. Pitkässä juoksussa teemme myös merkittäviä säästöjä polttoainekuluissa verrattuna dieselajoneuvoihin. Harkitsemme ehdottomasti useamman LNG-ajoneuvon hankintaa, Nummela toteaa.

Kalustona on 460 hv:n (2300Nm) LNG-moottorilla varustettu Volvon FH rekkaveturi.