MAN - Vaihtoautot

Scania Suomen toimitusjohtaja Henna Wickström

Vuonna 2000 Henna Wickström astui Scania Suomen palvelukseen kehityspäälliköksi. 1.8.2016 entinen huolto-, korjaamo- ja varaosapäällikkö, sitten kehitysjohtaja Henna Wickström nimitettiin Scanian kautta aikojen ensimmäiseksi naispuoliseksi toimitusjohtajaksi Scania Suomen johtoon.

Mikä koronassa otti kovimmalle, Henna Wickström?
- Koronavirus käytännössä vaikutti Suomen kuljetusalaan saman tien. Alku oli koko ajan koneiden ääressä istumista. Se pakotti kotikonttorissani tietokoneen, läppärin ja älypuhelimen ääreen aamusta iltaan suunnittelemaan johtoryhmän kanssa, sovittamaan maanlaajuisesti myynti-, huolto- ja korjaustoimintoja ja varaosapalveluja uudessa tilanteessa.
- Tilanne saatiin vakautettua kaikissa toimintapisteissä yllättävän nopeasti, vain pieniä toimitusviiveitä kansainvälisissä yhteyksissä. Ja ensi viikolla Scanian tehtaat Euroopassa alkavat taas käynnistyä.

Mikä on parasta koronassa?
- On opittu kehittämään digitalisia ratkaisuja ja uusia työtapoja, hyödyntämään verkkokokouksia ja tiivistämään päätöksentekoa. Koko Suomi oppii käyttämään myös etätöitä.

Onko koronan jälkeen markkinoita?
- Tavaraa tarvitaan yhä. Kuljetukset lisääntyvät entiselleen. Kotiinkuljetukset lisääntyvät. Scania keskittyy luonnostaan raskaampiin kuljetuksiin ja kestävään kehitykseen. Vaihtoehto-polttoaineiden käyttö kasvaa. Ja meillä on jo ollut erityisen hyvä bussivuosi.

Entä itse kotikaranteenissa, Henna Wickström?
- Enää ei ole pelkkää kotikaranteenia. Koira huolehtii kunnon ulkoilusta. Ja kuntosali-kotijumppa on tullut kotiin. Yksi huone on muuttunut kuntoiluhuoneeksi. Siellä on kuntopiiri joka ilta!