MAN - Nopeaan toimitukseen

Maantielauttaliikenteen ja yhteysalusten aikataulutiedot ovat nyt kattavasti käytettävissä Fintrafficin Liikennetilanne-palvelussa sekä valtakunnallisessa reittioppaassa.

Liikennetilanne-palvelussa voi tarkastella laiturikohtaisia aikatauluja sekä lauttaliikenteen häiriötietoja. Lisäksi näet kartalta lauttojen sijainnin reaaliajassa. Reittioppaasta puolestaan voit hakea joukkoliikennereitin, vaikka Houtskariin tai Korppooseen.  

“Liikenteen reaaliaikaisen tilannekuvan rakentaminen etenee hienosti pala palalta. Iso kiitos lauttaoperaattoreille yhteistyöstä aikataulutietojen täydentämisessä. Tämä on tärkeä askel siinä, että voimme tarjota mahdollisimman kattavan tiedon yrityksille ja kotitalouksille liikennejärjestelmästä. Lisäämme tilannekuvaan koko ajan uusia elementtejä yhdessä kumppaneidemme kanssa. Näitä tietoja voi hyödyntää niin arkiliikkumisessa, yritysten omissa palveluissa ja sovelluskehityshankkeissa”, sanoo Fintrafficin kehityspäällikkö Jaakko Rintamäki

Mikä valtakunnallinen reittiopas? 

Fintraffic kokoaa yhteen kaikki julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit valtakunnallisen opas.matka.fi- reittioppaan alle. Sekä kauko- että lähiliikenteen aikataulut ja vuorot sisältävästä palvelusta löydät bussien, raitioteiden, metron, junien sekä lautta- ja lentoyhteyksien tiedot. Sinun tarvitsee vain syöttää lähtöpaikka ja määränpää, ja palvelu määrittää sinulle sopivat aikataulut ja vuorot, jotta pääset sujuvasti perille.

Fintraffic tarjoaa liikenteen tilannekuvaa kuluttajille, yrityksille ja medialle sekä avointa dataa liikenteen ja logistiikan palveluoperaattoreille sekä sovelluskehittäjille muun muassa erilaisten karttapalvelujen kehittämiseen ja navigaattorien käyttöön. 

Operaattoreille

Meri- ja sisävesiliikenteen operaattorien tulee julkaista matkatietonsa Finap.fi palvelussa. Mikäli operaattoreilla on lisäksi halukkuutta julkaista aineistoaan reittioppailla voi meihin Fintrafficissa olla yhteyksissä esimerkiksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.