MAN - Vaihtoautot

Luumäki–Imatra-ratahankkeeseen kuuluvia Mansikkakosken vanhan ratasillan kunnostustöitä edistetään koko kevään ja kesän, myös viikonloppuisin. Töiden on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan syyskuun lopussa.

Vanhan ratasillan työmaalla on työskennelty läpi talven ja alkuvuoden 2023. Työt jatkuvat koko kesän ajan myös viikonloppuisin juhannusviikonloppua lukuun ottamatta.

”Meluavia töitä pyrimme kuitenkin välttämään viikonloppuisin. Melua aiheutuu lähinnä hiekkapesuista, joilla sillan teräsrakenteet puhdistetaan ennen lopullista maalausta. Hiekkapesuista tulee lähinnä maltillista melua. Työt tehdään suojapressun sisällä, eli ympäristöön ei leviä rakenteista irtoavaa materiaalia”, kertoo projekti-insinööri Iina Liukkonen Väylävirastosta.

Lähikuukausien työvaiheet

Työmaalla on viime viikkoina muun muassa asennettu ja hitsattu sillan alakannen poikkipalkkeja useamman sillan tuen kohdalla. Tulevina kuukausina työmaalla suoritetaan yllä mainittua hiekkapesua, ja lisäksi silta tullaan maalaamaan ja sen puukansi rakentamaan. Sillan alakansi asfaltoidaan loppukesästä.

Mansikkakosken vanhan ratasillan kunnostus valmistuu kokonaisuudessaan syyskuun lopussa. Silta siirtyy tällöin Imatran kaupungin omistukseen, ja tulee palvelemaan valmistuttuaan ajoneuvoliikennettä, jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

”Silta ja sen lähiympäristö toimivat työmaa-alueena aina töiden valmistumiseen asti. Ulkopuolisilla ei siis ole mitään syytä liikkua alueella tai yrittää ylittää Vuoksi sillan kautta. Työmaat ovat aina ulkopuoliselle vaaran paikka”, Liukkonen muistuttaa.