MAN - Nopeaan toimitukseen

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n linja-autoalan lakko on alkanut 1.3. klo 3.00 ja kestää enimmillään 10.3. klo 3.00 asti. Lakko koskee Lappeenrannan alueella ainakin Savonlinja Oy:tä.

– Lakolla on merkittäviä vaikutuksia Lappeenrannan joukkoliikenteeseen sekä jossain määrin koulukuljetuksiin, sanoo joukkoliikenne päällikkö Terhi Koski Lappeenrannan kaupungilta.

– Lakko on käytännössä pysäyttänyt paikallisliikenteen ja lähiliikenteessä ainakin linjalla 200 on odotettavissa häiriöitä.

Lappeenrannan kaupunki ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista lakon aikana. Korvaavia kuljetuksia ei järjestetä.

Tilanteeseen varaudutaan niin hyvin kuin mahdollista, mutta lakon laajuutta ja sen vaikutuksia ei voida täysin ennakoida.

Poikkeustilanteesta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla, sähköisessä Jouko-reittioppaassa sekä Lappeenrannan bussit -sovelluksessa.

Jouko-reittioppaassa ja Lappeenrannan bussit -sovelluksessa on mahdollista nähdä reaaliajassa, mitkä bussit ovat liikenteessä. Poikkeustilanteen vuoksi suunnitelluista aikatauluista ei voida pitää kiinni, joten nekin autot, jotka mahdollisesti liikennöivät, voivat ajaa poikkeuksellisin aikatauluin.