Scania-Markkinajohtaja

Pariisissa ja Lyonissa on ensimmäistä kertaa pantu käytäntöön Crit'Air-luokan 3 ja korkeampien ajoneuvojen ajokielto 26.6. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Pariisin kehätielle A86 pääsee vain Euro 5 tai 6 -standardin mukaisilla dieselmoottoreilla ja Euro 4, 5 ja 6 -standardin mukaisilla bensiinimoottoreilla. Pelkästään Île-de-Francen alueella noin 57 prosenttia rekisteröidyistä ajoneuvoista joutuu siis kiellon alle.

Grenoblessa, Marseillessa ja Strasbourgissa kiellot ovat olleet voimassa jo eilen - vain ajoneuvot, joissa on "Crit'Air" -merkki 2 (= vihreä), 1, 2 ja 3, voivat käyttää teitä. Ympäristömerkki, ns. Crit'Air-vinjetti (virallinen "certificat qualité de l'air") on pakollinen Ranskassa rekisteröidyille ajoneuvoille. Ympäristömerkki on ollut pakollinen ulkomaisille ajoneuvoille 01.02.2017 lähtien.

Ennakko varoitukset, jotka voivat johtaa lyhytaikaisiin ajokieltoihin, ovat tällä hetkellä voimassa Itä-Ranskan eri alueilla. Berliinissä toimiva Green-Zones-yhtiö tarjoaa tietoa pysyvistä ja säästä riippuvaisista (väliaikaisista) ympäristöalueista Euroopassa pääportaalin Green-zones.eu:n kautta. Käyttämällä uutta Green-Zones -sovellusta ("Fleet App") kuljettajat (esimerkiksi linja- ja kuljetusyritykset) saavat reaaliajassa tietoa pysyvistä ja säästä riippuvaisista (tilapäisistä) ympäristöalueista.