MAN - Vaihtoautot

Vuoden 2024 kestävän kehityksen linja-auto, MAN Lion's City 10 E

Sustainable Bus Award 2025 -palkinto jaetaan IFEMA MADRIDin järjestämän FIAA 2024 -tapahtuman aikana 22.-25. lokakuuta. Palkintojenjakoseremonia pidetään avauspäivänä 22. lokakuuta. 

Sustainable Bus Awards, ensimmäinen ja ainoa eurooppalainen palkinto, joka tunnustaa kestävän kehityksen linja-autojen alalla, on jaettu kolmeen kategoriaan: Urban, Intercity ja Coach eli kaupunkiliikenne, lähiliikenne ja kaukoliikenne.

Tuomariston tekemän valinnan, joka perustuu koeajoihin ja heidän itsenäisen journalistisen toimintansa aikana tehtyyn syvälliseen analyysiin, eniten ääniä saaneet ajoneuvot sisällytetään finalistilistalle, joka julkistetaan kesäkuun alussa.

Sen jälkeen suoritetaan arviointiprosessin toinen vaihe: Sustainable Bus Award -palkinnon raati toteuttaa yksityiskohtaisen arvioinnin SBY-kriteerien mukaan jatkoon valituista ajoneuvoista. Kriteerit on jaettu seuraaviin alueisiin: Moottori, Vaihteisto, Turvallisuus, Mukavuus, Kestävyys.

Listalle valittujen ajoneuvojen valmistajat ovat aktiivisesti mukana tarjotakseen tuomaristolle kaikki tiedot, joita he tarvitsevat, jotta he voivat käydä läpi erittäin teknisten elementtien syvällisen journalistisen analyysin.

On syytä mainita, että Sustainable Bus Award -palkintoa ei ole tarkoitettu vain palkinnoksi "vihreimmälle" ajoneuvolle, vaan se perustuu monialaiseen kestävän kehityksen ajatukseen, jonka tarkoituksena on luoda positiivinen mielikuva ajoneuvosta suuren yleisön silmiin ja sopeutua globaaleihin trendeihin, joissa linja-autoteollisuus on etulinjassa kategoriana, joka on vahvasti sitoutunut toimittamaan tehokkaampia, vähemmän saastuttavia ja turvallisempia ajoneuvoja. Useat näkökohdat voivat tulla esille, kuten turvallisuus, mukavuus, melu, komponenttien kierrätettävyys ja valmistajan yleinen ympäristösitoumus.

Tuomaristo edustaa kymmentä Euroopan maata, joista jokaisessa on johtava alaan liittyvä media: Autobus (Italia); Auto, tekniikka ja kuljetus (Suomi); Bus & Coach buyer (Yhdistynyt kuningaskunta); Carriblus (Espanja); Infobus (Puola); Infotrucker (Romania); Magyarbusz (Unkari); Mobly-Cites (Ranska); Omnibusnews (Saksa); Tranzit (Slovenia).

Tietoa Sustainable Bus Awards -palkinnoista: Sustainable Bus Awards on merkittävin eurooppalainen tunnustus linja-autoteollisuuden kestävälle kehitykselle. Se tunnustaa huippuosaamisen Urban-, Intercity- ja Coach-kategorioissa, ja se kunnioittaa ajoneuvoja, jotka osoittavat poikkeuksellista ympäristötietoisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta.