MAN - Vaihtoautot

Kempower vahvistaa asemaansa Italiassa toimittamalla DC-pikalatausratkaisujaan julkisen liikenteen operaattori TPER:lle (Transporto Passeggeri Emilia-Romagna).

TPER:n bussivarikko on yksi Euroopan suurimmista varikoista 500 ajoneuvollaan. Se aloitti toimintansa Via Ferraresessä Bolognassa, maaliskuussa 2024, ja se on Italian ensimmäinen Kempowerin pikalatausratkaisuilla varustettu bussivarikko.

Hanke on tärkeä virstanpylväs Bolognan kaupungille, joka kuuluu Horizon Europe -ohjelman 100 kaupungin joukkoon, joiden tavoitteena on saavuttaa ilmastoneutraalius vuoteen 2030 mennessä – 20 vuotta aikaisemmin kuin EU:n asettama ympäristöä, energiaa ja ilmastoa koskeva määräaika.

Bologna johtaa Italian kaupunkien joukkoliikenteen siirtymää nettonollaliikenteeseen, ja uuden sähköbussien latauspaikan avaaminen on avainasemassa kaupungin kestävyystavoitteiden saavuttamiseksi. TPER lataa jatkossa 20 sähköbussia viidellä Kempower -lataussatelliitilla, kukin tarjoten jopa 130 kW tehon, ja 20 Kempower Pantograph -latausratkaisulla, tarjoten jopa 300 kW.

TPER:n laajentaessa sähköbussikalustoaan, varikon latauskapasiteetin kysyntä kasvaa sen mukana. Kempowerin modulaariset ja skaalautuvat latausratkaisut mahdollistavat TPER:lle latauskapasiteetin lisäykset tarpeen mukaan. 

(AutoToday)