Scania-juhlakiertue

Neste MY uusiutuva diesel™ on nyt käytössä kalifornialaisen  kuljetus- ja logistiikkayritys Ecologyn yli 600 kuorma-autossa. Ecology on Länsi-Yhdysvaltojen suurimpia kuljetusyrityksiä. Se hoitaa myös raskaiden ja ylisuurten kuormien kuljetuksia sekä konttien siirtopalveluja Los Angelesin ja Long Beachin satamiin. Lisäksi Ecology on merkittävä irtojätteen ja kierrätysmateriaalien kuljettaja, joka vie vuosittain miljoonia kiloja jätettä ja materiaaleja käsittely- ja kierrätyslaitoksiin.

Polttoainevaihdon jälkeen polttoainesuodattimet ovat pysyneet puhtaampina, kunnossapidossa on ollut vähemmän ongelmia ja pakokaasupäästöt ovat pienentyneet.

- Neste MY uusiutuva diesel sopii erinomaisesti erilaisten dieselkäyttöisten ajoneuvojemme ja laitteidemme käyttöön. Se on erittäin helposti ja joustavasti käytettävissä oleva tuote. Se ei myöskään aiheuta lisäkustannuksia, sillä meidän ei tarvitse muuttaa polttoaineen jakelun infrastruktuuriamme, sanoo Ecologyn kalustopäällikkö Greg Evans.

Ecologylla on 600 kuorma-autoa, joista jokaisella ajetaan keskimäärin 40 200 kilometriä vuodessa. Ne kulkevat noin 2,5 mailia yhdellä gallonalla polttoainetta eli noin 1,06 kilometriä litralla (lähteet: Federal Highway Administration; Public Transportation Fact Book, American Public Transportation Association). Tämä tarkoittaa, että yrityksen päästöt vähenevät määrällä, joka vastaa 9 600 auton poistamista liikenteestä tai ympäristöhyötyä, joka saadaan noin 21 450 hehtaarista metsää.

- Pakokaasupäästöjen pieneneminen ja muut ympäristöhyödyt ovat myös erittäin tärkeitä meille. Nämä ominaisuudet auttavat meitä täyttämään ympäristöystävällisiä kuljetuksia vaativien asiakkaiden tarpeet, Evans jatkaa.

Neste on puhtaiden uusiutuvien polttoaineiden edelläkävijä Kalifornian markkinoilla. Tekemällä uusiutuvat polttoaineet helposti saataville Neste pyrkii kannustamaan muun muassa kuljetusyrityksiä, kaupunkien puhtaanapito-osastoja, joukkoliikennettä, julkisen palvelun liikelaitoksia ja kouluja toimimaan entistä ympäristöystävällisemmin.

- Olen erittäin iloinen kumppanuudestamme Ecologyn kanssa. Olen varma siitä, että Neste MY uusiutuva diesel on entistä parempi polttoaineratkaisu Ecologyn kalustolle ja että se luo lisäksi selkeää etua pienentämällä yrityksen ympäristöjalanjälkeä, sanoo Neste US Inc:n myyntijohtaja Jeremy Baines.

Neste MY uusiutuvaa dieseliä on saatavilla yksityisen ja julkisen sektorin ajoneuvoihin Kaliforniassa valtuutetuilta jakelijoilta. IPC USA, jonka pääkonttori on Kalifornian Santa Anassa, jakelee yksinoikeudella Neste MY uusiutuvaa dieseliä Ecologylle.

Neste MY uusiutuva diesel on vähähiilinen polttoaine, joka tuotetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista ja kestävistä raaka-aineista, pääasiassa jätteistä ja tähteistä. Se vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia sekä pienentää pakokaasupäästöjä etenkin typen oksidien ja hiilimonoksidin osalta. Lisäksi se on hajuton. Neste MY uusiutuva diesel on niin sanottu drop-in polttoaine, joka korvaa suoraan fossiilisen dieselin. Sitä voi käyttää missä tahansa sekoitussuhteessa, ja se on yhteensopiva kaikkien dieselmoottorien ja nykyisten infrastruktuurin kanssa.