MAN - Vaihtoautot

Maailman suurimpiin autolautta-varustamoihin kuuluva ruotsalainen Stena Line on avannut päivittäiset vuoronsa Hanko-Tukholma/Nynäshamn-Hanko välillä. Väliä liikennöidään kahdella autolautalla, Stena Urd'lla ja Stena Gothicalla.

Kummallakin aluksella on tilaa 1600 kaistametriä kuorma- ja linja-autoille, paketti- ja henkilöautoille, asuntovaunuille, moottoripyörille ja polkupyörille.

Lisäksi kummallakin on tilaa 186 matkustajalle ja kotieläimille hyttipaikkoineen ravintolan, baarin ja kaupan kera. Hanko-Nynäshamn seilataan yön yli 12 tunnissa. Nynäshamnista on suora lauttayhteys Gotlantiin ja Latviaan. Tukholma on 58 km valtatietä pohjoiseen Nynäshamnista. Nynäshamnista pääsee autolla Tukholman liikenteen alta pois kätevästi suoraan Norjaan ja Etelä-Ruotsiin, Tanskaan, Saksaan.

- Hangon satama ja kaupunki odottavat Stena Linen myötä vahvaa lisää sekä turistimatkustajien muodossa että rahdeissa sähköistettävän Hanko-Hyvinkää radan tukemana. EU:n Fit-for-55 päästöohjelman kovat määräykset petaavat osaltaan Hangon sataman merkityksen kasvua tulevaisuudessa, Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell toteaa.