Renault Diamond Tour

Johtava globaali infrastruktuurisijoittaja DIF Capital Partners on sopinut ostavansa 71% osuuden Plugit Finland Oy:n (Plugit) osakekannasta ja investoi merkittävästi Plugitin kyvykkyyteen kasvattaa koko suomalaisen ja kansainvälisen sähköisen liikkumisen markkinaa. DIF:n investointi mahdollistaa muun muassa Plugitin Charging-as-a-Service (Caas) -palvelun merkittävän laajentamisen. Plugitin nykyinen johto jatkaa edelleen yrityksessä omistajina ja operatiivisessa toiminnassa. 

Vuonna 2012 perustettu Plugit on johtava suomalainen sähköisen liikenteen palveluntarjoaja, joka on määrätietoisesti kasvattanut liiketoimintaansa kannattavasti. Plugit on yksi suurimmista sähköisen liikenteen laite-, palvelu- ja järjestelmätoimittajista Suomessa ja kansainvälisesti. Yritys on tähän mennessä asentanut markkinaan yli 10 000 latauslaitetta ja yli 4000 toimivaa latausvalmiutta. Sen asiakkaina on noin 300 yritystä ja julkisen sektorin toimijaa. Plugitissa työskentelee noin 60 sähköisen liikenteen ammattilaista. 

Plugit tunnetaan paitsi edelläkävijänä latausteknologiassa, mutta erityisesti asiakaslähtöisistä palveluratkaisuista ja koko arvoketjun kattavasta avaimet käteen -ratkaisusta, joka sisältää ratkaisusuunnittelun, latauslaitteet, ylläpidon ja pilvipohjaisen, skaalautuvan hallintasovelluksen. Plugit tarjoaa asiakkailleen myös täysin rahoitetun Charging-as-a-Service (CaaS) palvelun, jossa Plugit rahoittaa, toteuttaa ja omistaa koko latausjärjestelmän, jota asiakas käyttää leasing-palvelumaksua vastaan. 

DIF:n aikomus on investoida noin 100 miljoonaa euroa Plugitin strategian mukaisen CaaS-palvelun merkittävään laajentamiseen. CaaS-palvelu on asiakkaille helppo tapa hankkia koko yrityksen tai sen asiakkaiden tarvitsema sähköisten ajoneuvojen latausratkaisu ilman, että yrityksen täytyy sitoa hankkeeseen merkittävästi omaa pääomaa. Samalla asiakkaat saavat käyttöönsä kumppanin, jolla on vuosien kokemus ja osaaminen sähköisen liikenteen latausjärjestelmien ja palvelujen hallinnasta. 

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2021 loppuun mennessä. Plugitin toimitusjohtaja Tommi Saarela on erittäin hyvillään mahdollisuudesta kasvattaa ja kiihdyttää Plugitin strategian mukaista kasvua sähköisen liikenteen saralla.