MAN - Nopeaan toimitukseen

eParking.fi- ja eTolppa-ratkaisuista tunnetun IGL-Technologies Oy:n liikevaihto kasvoi yli 100 prosenttia vuonna 2022. Yritys on kerännyt uutta pääomaa kasvun vauhdittamiseen suunnatulla osakeannilla ja henkilöstöannilla. Vahva sähköalan toimija UTU Group on osallistunut IGL:n osakeantiin sekä ostanut aiemmilta omistajilta osakkeita saaden 17 % omistusosuuden yhtiön osakekannasta.

eParking.fi- ja eTolppa-ratkaisuja kehittävällä tamperelaisella IGL-Technologiesilla on takanaan ennätysvuosi. Yhtiön liikevaihto kasvoi yli 5 miljoonaan euroon, ja henkilöstön määrä lähes kaksinkertaistui vuoden 2022 aikana.

“Ratkaisumme ovat täysin suomalaisia, ja tuotekehitys on omissa käsissämme. Kasvun tueksi tarvitsemme vahvoja ja monipuolisia kumppaneita. UTUn kanssa pystymme toteuttamaan isompia ja haastavampiakin projekteja, joihin emme välttämättä yksin olisi kyenneet. Yhteistyö avaa meille uudenlaisia mahdollisuuksia sähköautojen latausmarkkinoilla”, kertoo IGL-Technologies Oy:n toimitusjohtaja Alexander Ivaine.

UTU ja IGL ovat tehneet yhteistyötä jo parin vuoden ajan, ja UTUn omistajuus syventää yhteistyötä entisestään. UTU valmistaa ja maahantuo laadukkaita sähköautojen latauslaitteita, ja on ollut vahvasti mukana latauslaitteiden markkinoilla Suomessa. IGL on tuonut UTUn toimittamiin laitteisiin älykkään eParking.fi -järjestelmän, jonka ansiosta latauslaitteita voi hallita etänä. UTUn ja IGL:n yhteistyöllä asiakkaiden käytettäväksi saadaan kokonaisratkaisu, joka sisältää latausasemat, latauksen hallintaan tarkoitetun ohjelmiston sekä erityisesti sähköautojen lataukseen suunnitellut sähkökeskukset. 

-Odotamme innolla yhteistyön vahvistumista IGL:n kanssa nyt myös omistajuuden muodossa. Nykypäivän sähköauton lataaja odottaa älykkäitä kokonaisratkaisuja ja siinä me olemme IGL:n kanssa onnistuneet yhdistämällä älyn ja raudan asiakkaidemme saataville. UTU aikoo kasvattaa latausliiketoimintaansa seuraavien vuosien aikana vahvasti. Strategiamme mukaisesti pääsemme tähän tavoitteeseen yhteistyössä vahvojen kumppaniemme kanssa, UTU Groupin toimitusjohtaja Olli Heinonen kertoo.