MAN - Nopeaan toimitukseen

Linja-autoalan työtaistelu alkaa keskiviikkona 1.3., joten sinun kannattaa varautua siihen, että käyttämäsi bussilinja tai -vuoro saattavat jäädä ajamatta. Tämän hetkisen tiedon mukaan työtaistelu jatkuu 10.3. asti.

Työtaistelun piirissä olevat bussiyhtiöt ajavat yli 90 prosenttia Helsingin seudun linja-autoliikenteestä. Ajettavien linjojen ja vuorojen määrää on vaikea sanoa ennakkoon. Tilanne riippuu muun muassa siitä, kuinka paljon kuljettajia tulee työtaistelun aikana töihin ja miten paljon linjoja saadaan ajetuksi esimiesvoimin.

Reittioppaamme Lähipysäkit-näkymästä näet lähellä sinua ajettavien linjojen bussit, joten voit näkymästä tarkistaa, onko bussisi tulossa. Linkki näkymään

Yksittäisellä linjalla kulkevat bussit löydät Reittioppaan linjasivulta. Pyrimme myös lisäämään Reittioppaaseen ajantasaista tietoa vuorojen peruutuksista.

Bussiliikenteen käyttäjien kannattaa mahdollisuuksien mukaan jäädä etätöihin. Metro, ratikat ja lähijunat kulkevat bussiliikenteen ensimmäisen työtaisteluviikon aikana pääpiiirteissään normaalisti. Vuoronvaihto- ja ylityökielto voivat kuitenkin aiheuttaa junaliikenteesssä yksittäisten vuorojen poisjääntejä.

Reittioppaan linjaehdotuksista on mahdollista ottaa pois liikennevälineitä. Eli jos poistat bussin, saat vain raideliikennettä tarjoavat reittivaihtoehdot.

Raideliikenteessäkin on työtaistelun uhka päällä. Jos neuvotteluissa ei päästä lopputulokseen, kaikki raideliikenne pysähtyy maanantaina 6.3. Tämän työtaistelun vaikutuksista liikenteeseen kerromme myöhemmin lisää.

Päivitämme työtaistelun aikana tilannetietoa liikenteestä verkkosivuillemme.