MAN - Vaihtoautot

Cargoteciin kuuluva Hiab lanseeraa kaksi uutta MULTILIFT-koukkulaitetta, monipuoliset raskaan käytön MULTILIFT Ultima 28Z ja MULTILIFT Ultima ZERO, jotka on valmistettu vähäpäästöisestä kierrätysteräksestä. Molemmat uudet koukkulaitteet voivat auttaa asiakkaita vähentämään hiilidioksidipäästöjä toiminnassaan.

Turvallinen ja helppokäyttöinen raskaaseen käyttöön tarkoitettu koukkulaite

Yhdistämällä monipuolisuuden ja kestävyyden raskaaseen 28 tonnin nostokapasiteettiin, MULTILIFT Ultima 28Z antaa asiakkaille mahdollisuuden suorittaa vaativimmatkin tehtävät nopeammin ja vähemmillä nostoilla. Se on helppokäyttöinen ja turvallinen, mikä tekee siitä ihanteellisen asiakkaille, joilla on useita kuljettajia samassa ajoneuvossa. Z-sarjan koukkunostimissa on alhainen lastauskulma, joka soveltuu herkkien tavaroiden käsittelyyn ja korkeusrajoitteisiin ympäristöihin.

Hiilipäästöjen vähentäminen

MULTILIFT Ultima ZERO on saatavana lisävarusteena useisiin Ultima-koukkulaitteisiin, joiden kapasiteetti on 20-30 tonnia. Samat edut ja ominaisuudet kuin tavallisissa malleissa, jopa 25 % teräsrakenteesta korvataan kierrätysteräksellä, joka on valmistettu kaariuunilla ja uusiutuvalla sähköllä. Tämä vähentää 15 % tuotantovaiheen hiilipäästöistä. Ultima ZERO:n Performance Package -paketin avulla päästöjä voidaan vähentää edelleen jopa 25 % käyttövaiheessa. MULTILIFT Performance Package vähentää päästöjä ja melua mahdollistamalla kuorma-auton moottorin käytön pienemmillä kierroksilla ja nopeamman toiminnan.

Sitoutuminen kestävään kehitykseen

”Monille asiakkaille vastuullisuus on keskeinen ostokriteeri tuottavuuden ja turvallisuuden ohella. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden ostaa koukkulaitteita, jotka on valmistettu kierrätetystä teräksestä, jonka hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi. Osana sitoutumistamme kestävään kehitykseen etsimme jatkuvasti energiankulutusta vähentäviä ratkaisuja, kuten kapasiteetin laajentamista tai Performance Packagea”, sanoo Henri Janhonen, Hiabin vaihtolavalaitteiden myynti- ja tuotehallintajohtaja.