SuperMax – Valmiina töihin!

Helsinki on kansainvälisenä risteilykohteena suositumpi kuin koskaan. Helsinki otti vastaan 22.10. päättyneen risteilykauden aikana kaikkiaan 603 500 risteilymatkustajaa. Määrä ylitti edellisen vuoden 16 prosentilla. Aluskäyntien määräksi kertyi 303, ensimmäistä kertaa luku ylitti 300. Kasvua viime vuodesta oli 6 prosenttia. (2018:285)

Eniten risteilymatkailijoita oli Saksasta (32 %), Yhdysvalloista (21 %) ja Britanniasta (10 %). Kansallisuusjakauman TOP 3 järjestys säilyi samana kuin edellisenä vuonna, saksalaisten osuus hieman kasvoi kuitenkin. Muiden Helsingissä vierailevien kansallisuuksien osuudet ovat kaikki alle 5 %.

Helsingin suosio kansainvälisten risteilijöiden vierailukohteena on kasvanut tasaisesti. Helsingin Sataman mukaan pääkaupunkimme tarjonta on kansainvälisesti houkuttelevaa, ja sen lisäksi kaikki toimii. Toimivaksi osoittautui myös uusi suuria risteilyaluksia palveleva LHD-laituri Hernesaaressa, jonka Helsingin Satama vihki käyttöön toukokuun alussa. 

– Olemme saaneet hyvää palautetta jätevesien vastaanotosta ja yleensä laiturin toimivuudesta kokeneilta kippareilta ja myös luotseilta, kertoo satamamestari Antti Pulkkinen Helsingin Satamasta.

– Kaikkiaan kausi oli oikein onnistunut ja mieleen jäi myös se, että yhdenkään ison risteilijäaluksen ei tarvinnut jättää Helsinkiä väliin hankalan sään vuoksi syys- eikä lokakuussa.