MAN - Vaihtoautot

Finnlinesin rahti-matkustajalaiva Europalink on palannut Suomi–Ruotsi-reitiltä Malmön liikenteeseen ja siirtynyt Ruotsin lipun alle. Lipun vaihto tapahtui 18.9.2023 Finnlinesin linjajohtajan Antonio Raimon, laivan päällikön Jan Isbergin ja Skoonen aluehallituksen Carl Johan Sonessonin johdolla.

Finnsiriuksen aloitettua Naantali–Långnäs–Kapellskär-linjalla reitillä aiemmin toiminut ropax-alus Europalink on siirtynyt takaisin Finnlinesin Malmö–Travemünde-reitille. Europalink vaihtoi lippua ja siirtyi Ruotsin lipun alle tänään 18.9.2023.

"Olemme iloisia saadessamme Europalinkin jälleen Malmö–Travemünde-reitille ja tietenkin Ruotsin lipun alle. Keskitymme parhaillaan lisäämään kapasiteettia Ruotsin ja Saksan välisellä reitillämme sekä rahtiasiakkaiden että matkustajien osalta. Finnlinesin ydinliiketoimintaa ovat aina olleet rahtikuljetukset, mutta olemme ottamassa käyttöön uusia palvelukonsepteja myös matkustajille eri reiteillämme. Naantalin ja Kapellskärin välinen reitti on ollut ensimmäisenä vuorossa, mutta nyt haluamme parantaa myös Malmön ja Travemünden välistä linjaa", sanoo Antonio Raimo, linjajohtaja, Finnlines.

”Pyrimme aina olemaan paikallinen varustamo, vaikka olemme suuri konserni. Ruotsin lipulla varmistamme, että voimme palkata pätevää henkilökuntaa. Arvioimme, että lipunvaihto luo kaikkiaan noin 100 työpaikkaa,” sanoo Thomas Doepel, toimitusjohtaja, Finnlines Ship Managment AB.

”Toivotan Europalink-aluksen lämpimästi tervetulleeksi Etelä-Ruotsiin, ja hienoa saada lisää aluksia Ruotsin lipun alle. Ruotsin kansallisessa alusrekisterissä on suhteellisen vähän kauppalaivoja verrattuna muihin Pohjoismaihin. Tämä vaikeuttaa huoltovarmuuden ylläpitämistä kriisitilanteessa. Siksi on erittäin myönteistä, että Finnlines ottaa vastuun siitä, että kaikki Malmön ja Saksan välisellä reitillä liikennöivät alukset purjehtivat Ruotsin lipun alla", sanoo Skoonen aluehallituksen puheenjohtaja Carl Johan Sonesson.

Vuonna 2007 valmistunut Europalink on aiemmin liikennöinyt Itämerellä ja Välimerellä. Europalinkin siirrolla Ruotsin alusrekisteriin Finnlines parantaa rahti-matkustajareittiensä palvelutasoa myös Ruotsin ja Saksan välillä, sillä aluksessa on enemmän rahtitilaa, hyttejä ja yleisiä tiloja kuin reitin nykyisillä laivoilla. Finnlinesin muut alukset Malmö–Travemünde-reitillä ovat tällä hetkellä M/S Finntrader, M/S Finnpartner ja M/S Finnfellow.

Tekniset tiedot, Europalink

- Laivatyyppi: rahti-matkustaja (ropax)
- Rakennettu: 2007
- Pituus: 218 m
- Leveys: 30,5 m
- Bruttovetoisuus: 46 124
- Kuollutpaino: 8 757
- Kaistametrit: 4 200
- Matkustajia: 554
- Nopeus: 24 solmua