MAN - Vaihtoautot

EU:n hyötyajoneuvomarkkinat ovat kasvussa. Vaikka polttomoottoriajoneuvoissa oli voimakasta kasvua yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana edellisvuoteen verrattuna, hybridi- ja sähkökäyttöiset kuorma-autot ja pakettiautot heikkenevät.

Euroopan unionissa rekisteröitiin ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana huomattavasti enemmän hyötyajoneuvoja kuin viime vuoden vastaavana aikana. Tärkeimmillä markkinoilla, kuten Saksassa, Italiassa ja Espanjassa, kuorma-autojen, pakettiautojen ja linja-autojen uudet rekisteröinnit nousivat kaksinumeroisella prosentilla, kertoi toimialaliitto Acea Brysselissä.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin 268 766, mikä on suurin kasvu 23 prosentilla. Eniten myytiin kuitenkin pakettiautoja. Rekisteröintimäärät nousivat 14,3 prosenttia lähes 1,1 miljoonaan ajoneuvoon. Myytyjen bussien määrä kasvoi 18,5 prosenttia 23 645 bussiin.

Hybridi- tai sähköautojen osuus on edelleen suhteellisen pieni. Dieselautojen osuus uusista rekisteröinneistä on edelleen suurin. Vaihtoehtoiset voimanlähteet ovat eniten edustettuina linja-autojen rekisteröinnissä ja vähiten kuorma-autoissa.