SuperMax – Valmiina töihin!

Oli alla maantie tai työmaa, digitaalisuus on yhä suuremmassa roolissa ajoneuvoissamme – kalustonhallinnasta ja etänä hoituvasta diagnostiikasta aina dataan pohjautuvaan logistiikkaan, autonomisiin ajoneuvoihin ja IoT-ratkaisuihin saakka. Mutta vaikka renkaiden merkitys turvallisessa ja tehokkaassa työssä on kriittisen tärkeä, ne ovat tähän saakka olleet reaaliaikaisen tiedonkeruun kannalta lähestulkoon näkymättömiä. Uusi Nokian Tyres Intuitu on ratkaisu, joka tekee rengastiedon keräämisestä helppoa ja vaivatonta. Sen avulla renkaista on enemmän hyötyä ja vähemmän murheita.

Erikoisrenkaiden edelläkävijänä Nokian Renkaat on ottamassa askeleita kohti digitaalista, reaaliaikaista renkaiden hallintaa. Nokian Tyres Intuitu on konsepti, jossa sensoreilla varustetut renkaat yhdistyvät dataa keräävään mobiilisovellukseen. Näin käyttäjä pysyy ajan tasalla tärkeiden paine- ja lämpötilatietojen suhteen.

Internet of Things (IoT) eli teollinen Internet on jo mullistanut monia teollisuudenaloja kokoonpanotyöstä mittareiden etälukuun. IoT:n perusajatuksena ovat pienet, vähän virtaa kuluttavat itsenäiset anturit, jotka lähettävät tunniste- ja sensoridataa edelleen tallennettavaksi ja käsiteltäväksi. Nokian Tyres Intuitu perustuu renkaiden sisään asennettuihin IoT-sensoreihin. Järjestelmän ensimmäisessä versiossa renkaat lähettävät paine- ja lämpötilatietoa, jota voidaan lukea mobiililaitteessa toimivalla sovelluksella ja joka tallentuu pilvipalveluun. Nokian Tyres Intuitu ei vaadi ajoneuvoon mitään muutoksia – vain sensoreilla varustetut renkaat ja mobiililaitteen.

Koska Nokian Tyres Intuitu auttaa rengasvaurioiden välttämisessä varmistamalla renkaiden optimaaliset toimintaolosuhteet, tarjoaa Nokian Renkaat pidennetyn takuun renkaansa rekisteröineille mobiilisovelluksen käyttäjille. -Jos rekisteröit renkaasi Nokian Tyres Intuitu -sovelluksessa, saat vuoden lisää takuuta – ei mikään pikkujuttu, muistuttaa Nokian Renkaiden myynti- ja markkinointijohtaja Toni Silfverberg.

Nokian Tyres Intuitu esitellään Agritechnica-messuilla Saksassa marraskuussa 2019, ja tuote on kaupallisesti saatavilla vuonna 2020. -Ensimmäiset Nokian Tyres Intuitu -sensoreilla varustetut renkaat tehdään maatalouskäyttöön, Silfverberg paljastaa. -Niinpä ensimmäiset käyttäjäryhmät ovat luultavasti pieniä ja keskisuuria urakointi- ja maatalousyrityksiä.

-Monet näkevät renkaat edelleen ‘vain’ renkaina – kuminpalasena koneen ja maaston välissä, Silfverberg huomauttaa.”Nokian Tyres Intuitu muuttaa renkaat unohdetuista kuminpalasista älykkäiksi, aktiivisiksi komponenteiksi, jota niiden nykypäivänä pitäisikin olla.