MAN - Vaihtoautot

EHang Holdings Limited, maailman johtava kaupunkien lentoliikenteen (Urban Air Mobility - UAM) teknologia-alustayhtiö, ilmoitti, että Japanin ensimmäinen UAM-keskus on perustettu Tsukuba Cityyn, Ibarakin prefektuuriin.

Keskus toimii demonstraatiolentopaikkana ja huoltotukikohtana EHangin useille eVTOLeille alueella. Tämä UAM-keskus on virstanpylväs Japanin edistyneessä lentoliikenneteollisuudessa.

Avajaisseremoniassa, johon osallistui Tsukuban kaupungin pormestari Tatsuo Igarashi, EH216-S lentäjätön eVTOL suoritti onnistuneesti ensimmäisen lentonsa Kanton seudulla.

UAM-keskuksen perustaminen on tulosta EHangin ja AirX Inc:n ("AirX"), johtavan japanilaisen lentoliikenteen digitaalisen alustan yrityksen strategisesta kumppanuudesta.

Ibarakin prefektuurin hallituksen omistaman entisen helikopterien ohjaus- ja hallintakeskuksen paikalla sijaitsevassa UAM-keskuksessa on halleja, joihin mahtuu noin 25 yksikköä EH216-S-lentokoneita.

Sekä helikopterien että eVTOLien käyttämä yhteinen laskeutumislava on pinta-alaltaan noin 30 000 neliömetriä.

AirX:n yhteistyössä Tsukuba Airlinesin kanssa kehittämä UAM-keskus on suunniteltu vastaamaan seuraavan sukupolven lentoliikenteen muuttuviin tarpeisiin, jotka kattavat pilotittomia eVTOL-lentokoneita, helikoptereita ja yksityisiä suihkukoneita.

EHang on aktiivisesti laajentanut läsnäoloaan globaaleilla markkinoilla. Tähän mennessä EH216-S-lentäjätön eVTOL-lentokone on lentänyt menestyksekkäästi 12 kaupungissa Japanissa, mikä on osoittanut sen monipuolisuuden erilaisissa käyttötilanteissa, mukaan lukien nähtävyyksien katselu, saarikuljetukset, lentologistiikka ja hätäpalvelut.

Kiwamu Tezuka, AirX:n perustaja ja toimitusjohtaja, kommentoi: ”Tämän UAM-keskuksen perustamisen kautta tavoitteemme on esitellä lentokokemuksia suurelle yleisölle. Jatkossa aiomme tarjota lentokiertoajelupalveluita huippuluokan EH216-S eVTOL -lentokoneella tässä paikassa. Tulevaisuudessa AirX valmistautuu avaamaan lisää UAM-keskuksia Tokioon, mikä vahvistaa sitoutumistamme olla UAM:n kehityksen kärjessä ja muuttaa liikenteen tulevaisuutta Japanissa.