Scania-juhlakiertue

Polttoainekäyttöisistä ajoneuvolämmittimistä tunnettu saksalainen Eberspächer on tuonut markkinoille uutuutena sähkökäyttöisen Plugtronic-esilämmitysjärjestelmän, jonka avulla ajoneuvon moottori ja sisätila esilämmitetään miellyttäväksi ennen ajoon lähtöä. Järjestelmä on helppokäyttöinen, ja se tuo mukavuutta ja turvallisuutta kylmäkäynnistyksiin. Esilämmitetty moottori tuottaa myös vähemmän pakokaasupäästöjä säästäen siten ympäristöä.

Plugtronic-esilämmitysjärjestelmiä on saatavana erilaisina kokoonpanoina käyttäjän tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Perinteisin ratkaisu on moottorin esilämmitys sisältäen erillisen sisätilan lämmittimen. On myös mahdollista toteuttaa sisätilan esilämmitys ajoneuvon omaan lämmönsäätöjärjestelmään käyttäen ajoneuvon omaa lämmityslaitetta ja puhallussuulakkeita.

Plugtronic-tuoteperhe muodostuu useasta erilaisesta lämmitysjärjestelmäpaketista, joista asiakas voi valita itse sopivimman lämmitysratkaisun. Plugtronic Standard -paketti mahdollistaa auton sisätilan ja moottorin esilämmityksen; Basic-paketti lämmittää vain sisätilat. Plugtronic Standard- ja Premium -kokoonpanoissa lämmitetään moottorin jäähdytysnestettä, jolloin moottori käynnistyy helposti ja samalla moottorin kuluminen sekä käynnistysvaiheen pakokaasupäästöt vähenevät. Plugtronic Premium -versiossa sisätilan lämmitys toteutetaan auton oman lämmitysjärjestelmän kautta, ilman ajoneuvon sisälle tulevaa erillistä puhallinta.

Plugtronic-lämmittimien käyttö on yksinkertaista. Kun ajoneuvon lämmittäminen halutaan aloittaa, liitetään verkkovirtajohto ajoneuvossa olevaan sähköpistokkeeseen, joka on useimmiten asennettu puskuriin. Tämä onnistuu yhdellä kädellä - vaikka hanska kädessä - verkkovirtajohdon päässä olevan ergonomisen peukaloupotuksen ansiosta.