MAN - Vaihtoautot

BYD ja Unkarin valtio ovat allekirjoituksillaan vahvistaneet BYD:n sähköautojen tuotantolaitoksen avaamisen Unkarin Szegediin. BYD:n huippumoderni tuotantolaitos tulee valmistamaan yhtiön ladattavia henkilöautoja Euroopan markkinoille.

Tuotantolaitos rakennetaan vaiheittain ja se aloittaa toimintansa vuonna 2027.

BYD, maailman johtava ladattavien ajoneuvojen valmistaja, on allekirjoittanut Unkarin valtion kanssa sopimuksen uuden sähköautojen tuotantolaitoksen perustamisesta Kaakkois-Unkarin Szegediin. Allekirjoitusseremoniassa edustettuina olivat Unkarin ulko- ja kauppaministeri Péter Szijjártó, Szegedin pormestari László Botka sekä muut Unkarin hallituksen arvovaltaiset vieraat. BYD:tä tilaisuudessa edustivat BYD:n hallituksen puheenjohtaja Wang Chuanfu, BYD:n varapresidentti sekä BYD Auton COO He Zhiqi sekä muut BYD:n keskeiset edustajat. Tapahtumaa kunnioitti läsnäolollaan myös Kiinan Unkarin-suurlähettiläs Gong Tao.

Unkarin Szegediin nyt rakennettava uusi tuotantolaitos on ensimmäinen kiinalaisen autoyhtiön Eurooppaan perustama henkilöautojen tuotantolaitos. BYD:lle tämä on tärkeä askel sen edistäessä sähköautojensa myyntiä Euroopassa. Tuotantolaitoksen rakentaminen etenee vaiheittain, ja se avataan operatiiviseen toimintaan kolmen vuoden kuluessa, vuoden 2027 aikana ja se tulee valmistamaan BYD:n sähköautomalliston eri malleja Euroopan markkinoille. Pian alkava rakennusprojekti sekä sitä seuraava tuotantolaitoksen avaaminen luovat tuhansia työpaikkoja, jotka vahvistavat paikallista talousaluetta ja tukevat samalla paikallisia toimitusketjuja.

BYD:lle Unkari on jo ennestään tuttu toimintaympäristö, sillä se perusti korkean teknologian eBus-tuotantolaitoksen Unkarin Komaromiin vuonna 2016. Lisäksi useat premium-autojen valmistajat ja autoalan johtavat alihankkijat omaavat tuotantolaitoksiaan Unkarissa, joka takaa vakaan ja monipuolisen tuotantoympäristön. 

Pariisin autonäyttelyssä vuonna 2022 tapahtuneen henkilöautodebyyttinsä jälkeen BYD on perustanut jo 250 myymälää 19 eri Euroopan maahan. BYD pyrkii nopeuttamaan siirtymistä sähköiseen liikkuvuuteen Euroopan markkinoilla tarjoamalla eurooppalaisille kuluttajille paremman pääsyn korkealuokkaisiin ja kohtuuhintaisiin sähköautovaihtoehtoihin, joissa hyödynnetään huippuluokan teknologiaa yhteistyössä paikallisten jälleenmyyjien ja toimittajakumppaneiden kanssa.