Raskone – nopeasti takaisin tielle

20.1.2017 kello 07 Topeliuksenkatu, Helsinki: Kaupungin auto kylvää suolamyrskyä rutikuiville kaduille. Lumentulosta ei tietoa iltapäivään mennessä.

AutoJerry.fi tilastot näyttävät, että autojen ruostekorjauksia pyydetään Helsingissä suhteellisesti yli kolminkertainen määrä Rovaniemeen verrattuna. Uudenmaan ELY-keskuksen alueella nimittäin käytetään kymmenen kertaa enemmän suolaa teiden kunnossapitoon talvisin verrattuna Lapin ELY-keskuksen alueeseen.

Yllättävää on se, että tilaston mukaan autot näyttävät ruostuvan Helsingissä jopa 50 % herkemmin kuin Espoossa ja Vantaalla. Tähänkin saattaa olla osittaisena selityksenä se, että Helsingissä teitä suolataan suhteessa enemmän kuin muualla pääkaupunkiseudulla. Korroosiota lisää se, kun tien suolaukselle altistunut auto pääsee pakkasella välillä sulamaan sisätiloihin.

“Suolan vaikutus on kaikkein suurin yksittäinen tekijä autojen ruostumiseen. Etenkin viime vuosien talvet ovat olleet ankaria autoille kautta koko Suomen, sillä pitkään jatkuneet nollan tuntumassa sahaavat lämpötilat ovat pitäneet suola-autot liikkeellä ja tiet jatkuvasti märkinä tarjoten ruostumiselle parhaat mahdolliset olosuhteet“, Finikorin toimitusjohtaja Teemu Suovesi kommentoi.