Renault Diamond Tour

Olemme viime päivänä saaneet todistaa arvotonta poliittista näytelmää, jossa viime hetkellä yritetään estää välttämättömän Sörnäistentunnelin rakentaminen Helsingin Kalasataman alueelle. Asukkaiden etu ja liikennetekniset tosiasiat eivät paina mitään, kun jotkut päätöksentekijät pyrkivät häikäilemättä toteuttamaan omaa ideologista agendaansa.  

Yleisesti on myös syytä olla huolissaan lisääntyneestä pyrkimyksestä vaikeuttaa autojen käyttöä pääkaupunkiseudulla. Ei oivalleta, että  oma auto on suurelle osalle asukkaista välttämätön kulkuneuvo, sujuvan arjen mahdollista.   

Sörnäistentunnelin vastustaminen on koko asiassa vain sivujuonne. Pitemmällä tähtäyksellä tarvitsemme ehdottomasti koko Helsingin keskustan alittavan tunnelin, josta olisi yhteydet maanalaisiin pysäköintilaitoksiin, matkustajasatamiin sekä tärkeimmille asuinalueille.             

Keskustatunnelin tarve on tiedetty jo kauan, mutta hanketta on perusteettomasti jarrutettu vuosikymmenet. Kun katsomme vähääkään pidemmällä tähtäyksellä tulevaisuuteen, Helsingillä ei ole varaa olla ilman keskustatunnelia. Vain sen avulla kaupunki pystytään pitämään viihtyisänä, elinvoimaisena ja turvallisena. 

Autoliiton Helsingin Seudun osasto ry:llä on noin 25 000 henkilöjäsentä. Sen toimialue kattaa Helsingin lisäksi Kirkkonummen, Espoon, Kauniaisen, Vantaan sekä Sipoon. Osasto pyrkii vaikuttamaan alueellaan liikenneturvallisuuden, liikennejärjestelyjen sekä liikenneympäristön kehittämiseen. 

Helsingissä 21.11. 2021  

Autoliiton Helsingin Seudun osasto