Scania Super – Koeajokiertue

Opel viettää tällä hetkellä erityistä vuosipäivää, 160 vuotta sitten Adam Opel perusti yhtiönsä Rüsselsheimissa. Vuonna 1862 ompelukoneiden valmistuksen aloittaneesta Opelista tuli maailman suurin polkupyöränvalmistaja ja lopulta kansainvälisesti tunnettu automerkki. Alusta alkaen käytössä ollut ohjenuora, jonka ansiosta kaikki Opelin valmistamat tuotteet ovat aina erottuneet edukseen – kohtuuhintaisia innovaatioita kaikille – on edelleen voimassa. Opel on sitoutunut sähköistymiseen ja tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman sähköistyneitä malleja.

Autotuotanto alkoi vuonna 1899. Opel on siis yksi maailman perinteikkäimmistä autonvalmistajista. 21. päivänä tammikuuta vuonna 1899 Opel osti ”Anhaltische Motorwagenfabrik” -tehtaan Dessaussa vaikuttaneelta Friedrich Lutzmannilta. Samana vuonna aloitettiin autotuotanto Rüsselsheimissa Opelin ”Patent-Motorwagen System Lutzmann” -järjestelmällä. Vuonna 1906 rakennettiin 1 000. ajoneuvo, ja lopullinen läpimurto tapahtui seuraavana vuonna, kun Rüsselsheimilainen autonvalmistaja nimitettiin keisarillisen hovin tavarantoimittajaksi. Opel oli kuitenkin myös sitoutunut autoalan demokratisoimiseen, josta esimerkkinä vuonna 1909 esitelty pieni 4/8 hv:n ”Doktorwagen”-ajoneuvo.

Brändi kehittyi jatkuvasti menettämättä kosketusta ydinfilosofiaansa – liikkuvuuden saattaminen kaikkien ulottuville. 160 vuotta sitten Adam Opel ilahdutti asiakkaitaan ensimmäisillä ompelukoneillaan. Nyt Opel tuo markkinoille nykyaikaisen, tulevaisuuteen suuntautuvan liikkuvuuden. Mallistossa on jo nyt lukuisia sähköistettyjä malleja. Myydyimmät tuotteet, kuten Corsa ja Mokka sekä pakettiautotrio ComboVivaro ja Movano, ovat saatavilla sähköversiona, kun taas Grandland ja Astra ovat lataushybridejä.

Opelin 160-vuotispäivän kunniaksi Opel Suomi lanseeraa Opel Crossland 160v Edition -malliston hintaan alkaen vain 22 390 euroa. Crossland-mallistossa on vahva vakiovarustelu, mm. Full LED -ajovalot, Apple Carplay / Android Auto, 7” kosketusnäyttö, valo- ja näkyvyyspaketti, liikennemerkkien tunnistus, nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja ohjauspyörän lämmitin. Autoja on saatavilla myös nopeaan toimitukseen.