MAN - Vaihtoautot

Nikola Motor  Company ja Saint Holdings ovat julkistaneet, että Nikola hankkii noin 162 hehtaarin suuruisen kiinteistön Pinalin maakunnasta Arizonan Coolidgesta.

Nikola suunnittelee rakentavansa polttokennokäyttöisiä kuorma-autojaan tähän kiinteistöön sijoittuvassa tuotantolaitoksessaan ja ennakoi hankkeen tuovan alueelle noin 2 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2024 mennessä.

- Olemme iloisia siitä, että Pinal County ja Coolidge ovat tuotantolaitoksemme tuleva koti. Maakunta ja kaupunki ovat molemmat olleet erittäin avuliaita, kun olemme tehneet töitä tämän hankkeen toteuttamiseksi. Olemme myöskin kiitollisia Saint Holdingsille heidän tuestaan tässä uraa uurtavassa hankkeessamme, totesi Nikolan lakimies ja yrityksen paikanvalintaprosessin johtaja Britton Worthen.

- Uusi laitos tulee olemaan merkittävä lisä Pinal Countyn muutoksessa ajoneuvovalmistuksen tuotantokeskittymäksi. County Pinal, Coolidge City, Nikola ja Saint Holding ovat puhaltaneet yhteen hiileen, jotta hanke tämä toteutuisi, ja olemme kiitollisia kaikkien ponnistelusta toivotun  tavoitteen saavuttamiseksi. Rautatieliikennettä palveleva teollisuuspuistomme, Central Arizona Commerce Park ja Inland Port Arizona ovat nyt ankkuroitu kahteen fantastiseen yritykseen, joilla on tarpeeksi tilaa, jotta ne voivat mukautua visioonsa tulevinakin vuosina.

- Kun käynnistimme tehtaan rakentamishankkeen, osa visiota oli auttaa koko yhteisöä, totesi Nikolan toimitusjohtaja Trevor Milton ja jatkoi:

- Allekirjoitettuamme sopimuksen Saint Holdingsin kanssa, voimme nyt alkaa realisoimaan unelmaamme. Voimme ainoastaan kuvitella, miten hanke tulee vaikuttamaan alueen  kiinteistöjen arvoon sekä kouluihin, puistoihin  ja muihin kaupunkikuvassa näkyviin parannushankkeisiin. 2000 työpaikasta ja tuhansista tavarantoimittajien työntekijöistä tulee olemaan vuosikymmeniä valtavia hyötyjä Coolidgelle ja sitä ympäröiville alueille.

- Nikolan ja Saint Holdingsin välinen kumppanuus on ollut esimerkillistä alusta alkaen. Nikolan ajoneuvot ja markkinoiden visio yhdistettynä nyt valittuun tuotantopaikkaan ovat luoneet täydellisen taloudellisen kehityksen moottorin autoteollisuudelle Arizonassa, vakuuttaa  BDO:n Site Selection & Incentives-johtaja Tom Stinger.