MAN - Vaihtoautot

Pilkington Automotive Finland kertoo kehittäneensä uudenlaisen näyttölasin, jossa elektroluminenssiteknologialla varustettu näyttö on upotettu suoraan lasin sisälle. Lasi näyttää normaalilta ajoneuvon lasilta näytön ollessa pois päältä.

Valmistajan mukaan näyttölasissa voidaan näyttää mitä tahansa informaatiota aina ajoneuvon perustiedoista erilaisiin työssä tarvittaviin lisätietoihin ja hälytyksiin. Tiedot ovat luettavissa myös ajoneuvon ulkopuolelta. Lisäksi tekstin suunta voidaan vaihtaa tarpeen mukaan. Haluttu informaatio saadaan näkyviin automaattiohjauksella, nappia painamalla, matkapuhelimella tai vaikkapa kättä heilauttamalla.

Tuote on täysin suomalaisen kehitystyön tulos, ja sitä ovat olleet työstämässä Pilkingtonin tuotekehitysryhmän lisäksi Beneq Oy sekä ryhmä tutkijoita Tampereen teknillisestä yliopistosta ja VTT:stä.

Ensimmäiset näyttölasit otetaan koekäyttöön kesän jälkeen erilaisissa maatalous- ja rakennuskoneissa, kuorma-autoissa sekä linja-autoissa. Markkinoille näyttölasit tulevat muutaman vuoden kuluttua.