Auto, tekniikka ja kuljetus – 40 vuotta

 

Scania myi ensimmäisen 18 m pitkän Citywide nivelbussinsa vuonna 2014. Nyt se on luovuttanut 356. Citywide LFA nivelbussinsa Berliinin liikennelaitokselle.

Scania on vain yksi Euroopan suurista 18-24 m pitkien nivelbussien valmistajista. Muita ovat Volvo, Solaris, VDL, Van Hool, Iveco, Irizar, Daimler, MAN, SOR, Hess lukuisten pienempien valmistajien lisäksi. Jättiläisenä Euroopassa on myös maailman suurin bussivalmistaja, kiinalainen BYD, jolla on tehdas myös Unkarissa ja rakenteilla Ranskassa.

Kaikissa suurissa ja pienissä kaupungeissa Euroopassa ja maailmassa luotetaan keskustojen väkirikkailla linjoilla nivelbusseihin, myös Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Oslossa, Bergenissä, Kööppenhaminassa, jne. jne.

Paitsi Suomessa.

Helsingissä, Espoossa, Tampereella rakennetaan neljä kertaa kalliimpia raideliikennejärjestelmiä. Kansa maksajana. Mikä mättää suomalaisten kaupunkien liikennesuunnittelijoissa? (Toim.huom.)

PS. Samalla Daimler ilmoittaa myyneensä Berliinin liikennelaitokselle 950 bussia, joista 600 on 18-21 m pitkiä Mercedes CapaCity nivelbusseja.