MAN - Vaihtoautot

Rengasvalmistaja Hankook laajentaa kaupunkibussien valikoimaansa uudella rengasmallilla: SmartCity AU04+. Kaupunkiliikenteeseen tarkoitetun bussin renkaan kulutuspinnan muotoilu on mukautettu käyttötarkoitukseen. Sopivat ripavälit, vakauttavat 3D-kuviopalat ja optimoidut siksak-urat varmistavat pidon vähentämättä käyttökilometrien määrää. Alituinen pysähtely kaupunkiliikenteessä kuormittaa bussien renkaita epätasaisesti.

- Siksi Hankook on mukauttanut SmartCity AU04+:n olka-alueen leveyden ja muotoilun varmistamaan kulumisen tasaisuuden. Kulutuspinnan uuden kumiseoksen parannettu rakenne lisää renkaan lämmönkestävyyttä ja vähentää siten kulumista ja pidentää käyttöikää, kertoo dipl.ins. Klaus Krause, Hankookin varatoimitusjohtaja ja Hannoverissa sijaitsevan Euroopan kehityskeskuksen johtaja.

Turvallisuusnäkökulma otetaan huomioon kaikissa Hankookin kaupunkirengasmalleissa. AU03+ -renkaan tavoin SmartCity AU04+:ssa on vahvistettu sivuseinä. Se suojaa rengasta vaurioitumiselta törmäyksissä jalkakäytävien reunakiviin. Lisäksi kaikilla kolmella kaupunkibussien renkaalla on erittäin lyhyet jarrutusmatkat, AU04+:n märän kelin ominaisuuksla on kehitetty lamellien parannetun sijoittelun ansiosta. Renkaan sivuseinässä oleva syvä kulumisen ilmaisin helpottaa renkaan kunnon määritystä ja tukee siten oikea-aikaista vaurioiden ehkäisyä.