MAN - Vaihtoautot

Iveco kevätkiertue 2018 matkaa toukokuun aikana halki Suomen. Kiertueen päätähtinä toimivat uusi Stralis X-WAY -mallisto ja Iveco Natural Power -maakaasuautomallisto. Kiertueella on mukana myös kaksi kertaa kansainvälisellä Van of the Year -palkinnolla palkittu Iveco Daily -hyötyautomallisto.

Natural Power -maakaasuautomallistosta kiertueella ovat yhtä aikaa esillä sekä koeajettavina Iveco Daily -umpipakettiauto, Iveco Eurocargo -kuorma-auto ja Iveco Stralis 460 NP -rekanvetäjä. Täysin uusi Iveco Stralis X-WAY tarjoaa kokoluokkansa parasta kantavuutta. Mallissa yhdistyvät alhainen polttoainetalous ja uusimmat kuljettajaa tukevat turvallisuustekniikat. Kiertueella Stralis X-Way mallisto esittäytyy 68-tonnin kokonaismassaan kuormatun 8-akselisen maansiirtoyhdistelmän sekä 4-akselisen, Palfinger -koukkulavalaitteella varustetun koukkuauton voimin. Maansiirtoyhdistelmän voimanlähteenä on polttoainetaloudellinen 12,9 litran Cursor 13 -moottori, joka kehittää 570 hevosvoiman tehon ja 2 500 Nm vääntömomentin laajalla pyörintänopeusalueella 1000-1605 r/min.

Koeajokiertueelle osallistuva CNG/LNG -maakaasumoottorilla varustettu Iveco Stralis AS440S46NP -rekkaveturi on ensimmäinen pitkän matkan kuljetuksiin suunniteltu kaasukuorma-auto. Se on varustettu uusimman sukupolven 460 hevosvoimaisella Cursor 13 NP -moottorilla. Uutta on myös automaattinen 12-nopeuksinen Hi-Tronix -vaihteisto, joka tuo mukanaan uusia toimintoja, kuten GPS-pohjaisen, ennakoivan vakionopeudensäätimen, HI-CRUISEn. Parhaimmillaan jopa 1600 km yltävä toimintasäde mahdollistaa teoreettisen matkan Suomen halki ilman tankkausta.

Iveco Natural Power -maakaasuautomalliston kevyempää päätä edustaa hiljattain uudistunut Iveco Eurocargo, joka esittäytyy kiertueella jakeluautovarusteltuna mallina. Koko jälleenmyyjäverkoston kiertävä  Iveco Kevätkiertue 2018 käynnistyy toukokuun 2. päivänä Espoosta ja päättyy 25.5. Lahteen.

Iveco Natural Power -maakaasuautomalliston kevyin edustaja on hiljattain kansainvälisellä vuoden pakettiauto eli Van of the Year -palkinnolla palkittu Iveco Daily pakettiautomalli, josta kiertueella on koeajettavana 12 m3 kuormatilalla ja 8-vaihteisella Hi-Matic automaattivaihteistolla varustettu umpipakettiauto. Sen 3-litrainen moottori tuottaa 136 hv:tä ja 350 Nm vääntömomentin. Moottorissa on 76 prosenttia pienemmät pienhiukkaspäästöt ja 12 prosenttia pienemmät Nox-päästöt kuin vastaavassa 3,0-litraisessa Euro VI -dieselmoottorissa. Oikeissa kaupunkiolosuhteissa CO2-päästöt ovat yleensä 3 prosenttia pienemmät kuin dieseleillä, mutta tämä ero nousee 5 prosenttiin kiitos edistyneen Hi-MATIC-vaihteiston. Jos polttoaineena käytetään biometaania, CO2-päästöt ovat lähes nollassa.

Lisäksi Daily-mallistosta on esillä Iveco Daily Euro 6 RDE, joka on dieselkäyttöinen kevyt hyötyauto ja ensimmäinen ajoneuvo, joka on jo testattu ja hyväksytty Real Driving Emission -mittauksissa. Malli vastaa jo vuoden 2020 haastaviin ympäristötavoitteisiin ratkaisulla, joka on todistettu itsenäisen Alankomaissa toimivan Netherlands Organisation for Applied Scientific Research (TNO) -tutkimuslaitoksen toimesta ja joka on ostettavissa jo tänään.

Laajasta Daily mallistosta on kiertueella esillä myös suomalaisten kestosuosikit: Iveco Daily retkeilyauto ja kuorma-autoksi rekisteröity, pullakorilla varustettu 7,2 tonnin Daily -alustamalli.