MAN - Vaihtoautot

Puolalainen Solaris, kansainvälisen bussiteollisuuden huipputekijä mahtavalla mallivalikoimalla laidasta laitaan, on esitellyt 24 m pitkän tuplanivelbussinsa. Se kulkee vaihtoehtoisesti johdinsähköllä, akkusähköllä tai sähköhybridinä. 

Esitelty tuplanivelbussi on prototyyppi, joka seuraavaksi lähtee kehitys- ja viimeistelymielessä mittamaan sopivuutta erilaisten eurooppalaisten suurkaupunkien keskustaliikenteeseen.

Kääntyvyyden tehostamiseksi myös viimeinen eli neljäs akseli tarjoaa kääntyviä pyöriä. Kameravarustukseen kuuluu mm. ohjaamosta 8-tuuman näyttöruudun valvoma latauspantografi ja toisen nivelen taakse asennettu ulkopuolinen kamera/kuvayhteys. Bussin sisällä on kolme 29-tuuman infonäyttöruutua. Matkustajille tarjotaan 53 istumapaikkaa, lastenvaunu- ja rullatuolitilaa sekä arviolta 150-170 seisomapaikkaa. Viisi leveää pariovea mahdollistavat nopean matkustajavaidon pysäkeillä.

Kaksi sähkömoottoria siirtävät voimaa kahdelle akselille. Johdinbussissa on 54 kWh:n akkupaketti, joka latautuu johtimen välityksellä ja antaa mahdollisuuden ajaa osuuksia ilman sähköjohtoja.

Solaris arvioi sähkö-tuplanivelbussinsa olevan tuotantovalmis 2018 kesällä. Toteutumista auttaa Solaris'n vahva kokemus myös johdinraitiovaunujen valmistajana.