MAN - Vaihtoautot

Ranskalainen Navya-yhtiö on esitellyt täysautonomisen taksinsa katuliikenteeseen. Kuusipaikkaisessa "Autonom Cab" taksissa ei ole ohjaamoa, ohjauspyörää, polkimia lainkaan. Ranskassa ja USA:ssa valmistettava auto tulisi katuliikenteeseen toisella vuosineljänneksellä 2018. Auton huippunopeudeksi ilmoitetaan 55 mailia tunnissa (noin 88 km/t).

Navya Autonom Cab on paitsi taksikuljetuksiin tarkoitettu myös kimppa-autoksi ja yksityiskäyttöön. Auto on älypuhelimella tilattavissa ja sillä myös ovet avattavissa, suljettavissa ja palautettavissa. Auton navigaattori tunnistaa ruuhkat ja osoitteet. Auto perustuu Multisensor-teknologiaan kymmenellä Lidar-sensorilla, kuudella kameralla, neljällä tutkalla, kahdella GNSS-antennilla ja inertia-mittausyksiköllä.

Navya on Ranskassa 2014 perustettu autonomisten ajoneuvojen valmistaja. Sen toimitusjohtaja Christophe Sapet on entinen videopelien kehittäjä tukenaan 150 työntekijän tukijoukko Lyonissa,Pariisissa ja USA:ssa Michiganin Salinessa.

Yritys aloitti jo kaksi vuotta sitten koeajot autonomisella pikkubussilla. Sen jälkeen yli 35 autonomista Navya Arma bussia on kuljettamut yli 130 000 matkustajaa yli 50 000 km:n matkalla kaupungeissa kuten Lyon, Sveitsin Sion ja USA:n Michiganissa.

(Vogel)