MAN - Vaihtoautot

Kolmekymmentä vuotta toiminut Veteraanikuorma-autoseura ry nimitti Tuusulassa 29.10.2017 pidetyssä syyskokouksessa yhdistyksen ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi kangasalalaisen Veikko Hoppulan, 69. Hoppula liittyi VETKUn jäseneksi sen perustamisvuonna 1987, tullen jo 1988 valituksi myös johtokunnan ulkopuoliseksi asiantuntijajäseneksi ryhdyttäessä valmistelemaan seuran ensimmäistä julkisuuspanostusta, matka-ajoa (Pitkä Keikka 1989 Rovaniemi – Lappeenranta).

Veteraanikuorma-autoseura valitsi tämän syyskokouksen yhteydessä myös kolme uutta kunniajäsentä kiitoksena heidän henkilökohtaisesta panostuksestaan suomalaisen kuorma-autoperinteen ja historiantallennuksen hyväksi.

Toimittaja-kirjailija Olli Blomberg on monen vuosikymmenen ajan kerännyt, tallentanut ja julkaissut mittavan määrän kuorma-autohistoriallisia dokumentteja, artikkeleita ja teoksia. Olli toimi aktiivisesti jo yhdistyksen alkuvuosina niin hallituksessa, kuin tapahtumien järjestelytiimissä ja tiedotusvastaavana.

Raskaan kaluston korjaamoyrittäjä Raimo Mesiranta on tukenut Veteraanikuorma-autoseura ry:n toimintaa monimuotoisesti, mm. tarjoamalla hyvät työtilat ja -välineet seuran historiallisen ajoneuvokaluston kunnostukseen osallistuen itsekin aktiivisesti kunnostustoimintaan. Hän on myös tallentanut useita perhepiirin historiaan liittyviä museokuorma-autoja.

Pitkän linjan rahtari ja remonttimies Markku T. Koskinen on toiminut pitkään yhdistyksen hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2010 ja siitä alkaen vuosittain uudelleen aina vuoteen 2016 asti. Koskinen on entistänyt useita museokuorma-autoja, viimeisimpänä Vanaja VAK 4000 vm. 1958.

Aiemmin Veteraanikuorma-autoseura ry on valinnut kunniajäsenikseen seuraavat jäsenensä: Olavi Sallinen, Into Nikander, Paavo Vainikka, Veikko Hoppula, Raimo Stenvall ja Sture Palmgren.