Scania kevätkiertue 2108

Kansainvälinen Vuoden Bussin valitseva tuomaristo nimesi toukokuussa Madridissa suoritetun vertailutestin perusteella Iveco Daily Tourys´n Vuoden Minibussiksi 2017. Vertailutestiin osallistui seitsemän johtavan minibussivalmistajan uusimmat mallit.

Voittaja Iveco Daily Tourys on 1+1+19 paikkainen pikkubussi, jonka alusta on valmistettu Suzarrassa ja sisusta Bresciassa Ivecon tehtaissa Italiassa. Keulalla on 3 litran 180 hv;n Iveco diesel ja ZF:n 8-vaihteinen HiMatic automaattivaihteisto. Hinnaksi Iveco on määrännyt 91 500 euroa kaikissa Euroopan maissa. Tuomaristo kiitteli ajettavuutta, matkustusmukavuutta ja istuinjärjestelyn säätöä. Miinuksia keräsivät matkatavaratila (2,5 m3), polvitila ja pieni tuulilasi. Suomessa Ivecon määräämä hinta on koettu korkeaksi.

Nyt Iveco-edustaja Suomessa, Vehico Oy, on tuonut maahan Liettuassa sisustetun Iveco Daily Tourys-kopion, Iveco Daily Forvedan.  Maahantuojan mukaan Forveda-tehtaan 19 matkustajapaikan Iveco Daily on käytännössä samanlainen kuin Vuoden Minibussi-voittaja Tourys, mutta tuntuvasti halvempi. Sille voidaan ennustaa hyvää menestystä Suomessa.