MAN - Vaihtoautot

PSA Group järjesti 28-29.3.2017 koeajotilaisuuden, jossa niin sanotut tavalliset autoilijat pääsivät testaamaan yhtymän autonomisia autoja joko kuljettajana tai matkustajana Pariisin seudun teillä.

Tilaisuus liittyi AVA-projektiin, jonka päämääränä on helppokäyttöinen ja intuitiivinen autonominen auto. AVA "Autonomous Vehicle for All" -ohjelma, joka esiteltiin Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2017, käsittää mittavan määrän autonomisia toimintoja, jotka tuodaan vaiheittain tarjolle sarjavalmisteisiin autoihin ja jotka kuljettaja voi ottaa käyttöön niin halutessaan. Kaikki kolme PSA Groupin merkkiä, Peugeot, Citroën ja DS kuuluvat AVA-ohjelman piiriin.

Automaatiotasolla 1-5 koeajoautot olivat joko tasoa 3 "eyes off" tai tasoa 4 "mind off". Nämä autot antavat esimakua täysin autonomisista ajoneuvoista, jotka tulevat tarjolle vuoden 2020 jälkeen. AVA-ohjelmassa kehitettyjä kuljettajan avustinjärjestelmiä on jo nyt tarjolla PSA Groupin useihin eri automalleihin

Tähän päivään mennessä PSA Groupilla on autonomista ajoa (automaatiotasot 2, 3 ja 4) takana jo yli 120 000 km Euroopan moottoriteillä. PSA Group yhteistyökumppaneineen on testannut autonomista ajoa kaikkiaan 15 eri prototyypillä.