MAN - Vaihtoautot

ADAC:n laajassa Eco-Testin 77 autosta vain viisi autoa saavutti maksimipisteet eli viisi tähteä. Dieselpuolella hämmentävin havainto oli, että monet Euro6-moottoriset auto päästivät enemmän haitallisia pakokaasuja kuin Euro5 moottoreilla varustetut.

Sitäkin yllättävämpää oli, että useat suorasuihkutus-bensamoottorit päästivät huomattavsti sallittua enemmän pienhiukkasia pakoputkestaan. Liikaa pienhiukkasia tuli aivan pienistäkin moottoreista kuten VW Tiguan 1,4:stä ja Opel Corsa 1,0 Turbo Ecoflexistä. Bensa-Opelien kohdalla mitattiin myös ensimmäisen kerran typenoksidipäästöjä, joita tähän asti ei ole yhdistetty bensamoottrien heikkouksiin.

Kaikkiaan mitattiin noin 90%:sta uusia suorasuihkutus-bensamoottreita lähes viisi kertaa syyskuusta 2017 sallittua korkeampia päästömääriä.

Eco-Testissä parhaaksi rankattiin BMW i3, kakkosena Toyota Prius 1,8 Hybrid ja Nissan Leaf Acenta, neljäntenä Toyota Mirai vetyauto ja viidentenä Skoda Combi 1,4 TSI G-Tec Style kaasuauto. Paras bensa-auto oli kahdeksanneksi sijoittunut Suzuki Ignis 1,2 SHVS Comfort.

(Vogel)